Voedselintolerantie of voedselallergie, deze app helpt je met de boodschappen mama abc blog

App SmartWithFood voor voeding op jouw maat!

Goed nieuws als je ouder bent van een kind met een voedselintolerantie of een voedselallergie. De gratis app SmartWithFood geeft je inzicht in de ingrediënten van een product. Je scant gewoon de barcode in van een product en de app vertelt je meer over:

  • de ingrediënten
  • de ingrediënten die intoleranties kunnen veroorzaken
  • de voedingswaarden
  •  mogelijke alternatieven

Ideaal voor gezinnen

Je kan een eigen profiel aanmaken en daar ingeven welke ingrediënten je moet vermijden maar ook welke je belangrijk vindt. Het leuke hieraan is dat je dat ook kan doen voor je kinderen. Daarbij kan je ook alternatieve producten opvragen en nieuwe producten ontdekken.

Voedselintolerantie of voedselallergie, deze app helpt je met de boodschappen mama abc blog

Individuele wensen

Ondertussen zijn er al meer dan 30 000 voedingsproducten geanalyseerd en is elk apart ingrediënt gekoppeld aan elementen als:

  • gluten – en lactose intolerantie
  • specifieke voedingsvoorkeuren m.b.t. bepaalde ingrediënten
  • voedingswaarden
  • alcoholgehalte
  • vegetarisch
  • veganistisch

Dus je kan echt heel persoonlijk gaan kijken of je nu een allergie hebt, intolerant of moet opletten met alcohol of geen vlees wilt eten. Deze app geeft het je in 1 oogopslag weer. Gedaan met de ellenlange zoektocht in de winkel en het uitpluizen van ingrediënten en iets niet durven kopen omdat je niet zeker bent. Probeer de app!

Het platform waar de datagegevens inzitten is ingevuld door de producent. Niet door de consument, wat ervoor zorgt dat de gegevens betrouwbaar zijn. De gegevens zijn een combinatie van data van de Colruyt Group en de generieke databanken zoals de Belgische Voedingsmiddelentabel (van Nubel vzw) en het Nederlandse Voedingsstoffenbestand (NEVO).

Voedselintolerantie of voedselallergie, deze app helpt je met de boodschappen mama abc blog

Uniek omwille van datakwaliteit en aanbieden van alternatieve producten.

Vegetariër of veganist? Op zoek naar gluten- of lactosevrije producten? Of gewoonweg snel en eenvoudig de juiste voedingsproducten vinden die passen bij jouw smaak- en eetpatroon? Met de SmartWithFood app scan je de barcode van een product en zie je in een oogopslag of het tegemoet komt aan jouw vereisten en voorkeuren. Je krijgt zelfs meteen alternatieven voorgesteld.

Help de data groeien

De mensen achter SmartWithFood willen zo volledig mogelijk gaan. Nu merken ze dat er soms nog gaten inzitten, dat de bronnen onvolledig zijn. Dus merk je bij gebruik van de app een dergelijk gat op appreciëren ze het enorm dat je contact met hen opneemt. Daarvoor is er een feedback knop voorzien in de app.

Meer lezen

Voor nog meer en uitgebreidere informatie omtrent de app verwijs ik je graag door naar de website smartwithfood.com.

There are 2 comments

Comments are closed.