Net zoals bij vele vele vele andere gezinnen (mijn twitter, instagram en facebook overspoelden) hadden wij ook vandaag terug een eerste schooldag. Met een eerste leerjaar, derde kleuter en een eerste kleuter.

Opstaan met de wekker, op het gemakje mezelf klaarmaken en dan de kindjes. Geen haast want ontbijten kon wachten tot op school. En gelukkig maar, want die dochter van ons, die voorheen altijd als eerste wakker was, maar sinds deze vakantie het iets langer slapen ontdekt heeft, was nog helemaal niet wakker. Dat ze gisteren niet kon slapen en dus lang bij ons heeft gezeten zal er ook wel mee te maken hebben.

Voor we vertrokken probeerden we eerst maar eens de drie schoolgaande kindjes op de foto te krijgen. De oudsten wou het absoluut niet, ik denk dat de spanning hem wat te hoog zat.

 

Aan school aangekomen gingen de drie musketiers vrolijk op weg, onze 4de musketier, moest overhaald worden om uit te stappen. Ik heb hem heel de weg naar school en een stuk in school moeten dragen. Hij wou niet.

Eerste schooldag

 

 

Het begin van een nieuw schooljaar

Naar goede gewoonte is de eerste schooldag gezellig starten met alle ouders, kinderen en begeleiders samen. Bijpraten over de vakantie in het aangename gezelschap van een lekkere koffiekoek en een drankje – in mijn geval een chocomelk.

Gelukkig hadden we tijd, lekker eten, wat drinken, wat praten en wat spelen. Dan was het tijd voor de peuters en eerste kleutertjes om in hun klasje te gaan. Mijn man ging mee met onze eerste kleuter (en ook de baby) en ik bleef nog even bij onze oudsten en dochter op de speelplaats waar er nog een klein spelletje was voor de overgebleven kindjes. Daarna kon ik mijn dochter gaan afzetten in haar klasje, veilig in de ronde met een dikke kus! En hup met mijn zoon mee naar zijn nieuwe klas. Ook hij ging in de ronde zitten en een dikke kus: tot strakjes. Slik. Mijn klein mannetje in het eerste leerjaar. Dan werd ik toch een beetje een emotionele mama.

Kinderen naar de klas brengen

Geen tijd teveel om erover te piekeren, op naar de middelste zoon zijn klasje om te kijken hoe het daar ging, maar net toen ik binnen wou gaan, kwam Bram buiten. Na heel wat geaarzel (Bram moest hem toch overtuigen) was hij aan het spelen geraakt, even piepen door de de deur en door het raam en ja hoor hij was lustig de poppenhuismeubeltjes in zijn winkelkarretje aan het laden. Bram had netjes dada gezegd aan hem dus lieten we hem maar doen. Voor mijn middelste zoon stond er maar een half dagje op het programma.

Nog wat bijpraten met enkele mama’s en papa’s en hup met ons drietjes op naar huis. Papa uitzwaaien die naar zijn werk vertrekt en dan bleef ik met de baby over.

Bij de schoolgaande kindertjes waren er dan wel geen traantjes maar toch zijn er wel enkele gevloeid die ochtend  . De baby viel natuurlijk nog eens in slaap (wat niet -nooit- zoveel gebeurde zomaar in de vakantie) dus maar in bed gelegd. Genoeg dingen om te doen maar ik was nogal rusteloos en toen moest ik de baby wakker maken (die nog zoooo mooi lag te slapen) om de middelste zoon te gaan afhalen. Ontzettend benieuwd naar wat ik te horen en te zien zou krijgen!

En na school

De middelste zoon kwam enthousiast op me afgevlogen, een dikke knuffel (wauw) en hij vertelde heel vurig dat hij het spelen heel erg leuk vond. Met de brandweerwagen en de werkmanwagen. Heerlijk! Zijn begeleidster bevestigde ook dat het heel goed ging, hij wou niet in de ronde zitten maar was wel aandachtig (toen ze de symbooltjes aan het bespreken waren had hij het gehoord toen het over het zijne ging), hij had zelfs interactie met andere kindjes. Wauw, een heel goede start dus!

Nu nog even aftellen tot 15u30 om de oudste zoon en dochter op te halen, te zien en te horen ……

There are 2 comments

Comments are closed.