In de eerste live-action Pokémon film, Pokémon Detective Pikachu vertolkt Ryan Reynolds de hoofdrol Pikachu, het iconische gezicht van het Pokémon fenomeen. Een van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld, bij jong en oud. Fans wereldwijd kunnen Pikachu nu zien zoals ze hem nog nooit gezien hebben, als Detective Pikachu, een Pokémon als geen ander.

Een tipje van de sluier

De film toont een breed scala aan geliefde Pokémon karakters, ieder met zijn eigen krachten en karaktereigenschappen. Het verhaal begint wanneer top privé detective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21 jarige zoon Tim op zoek gaat naar de reden van zijn verdwijning. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu, een schattige, hilarische, maar verwarde detective. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyper realistische live-action wereld. Ze komen een enorme diversiteit aan Pokémon tegen en ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren. In Pokémon Detective Pikachu spelen ook Justice Smith (Jurassic World: Fallen Kingdom) als Tim; Kathryn Newton (Lady Bird tv-serie Big Little Lies) als Lucy, een junior reporter die haar eerste grote doorbraak probeert te maken, en Oscar® genomineerde Ken Watanabe (Godzilla, The Last Samurai) als Lt. Yoshida een belangrijke rol.

Dankzij deze mensen

Geregisseerd door Rob Letterman (Goosebumps, Monsters Vs. Aliens) bestaat het Pokémon Detective Pikachu creatieve filmproductie team uit tweemaal Oscar® genomineerde director of photography John Mathieson (The Phantom of the Opera, Gladiator), productie ontwerper Nigel Phelps (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Lies) en Oscar®- winnaar editor Mark Sanger (Gravity). De visuele effecten worden verzorgd door Moving Picture Company (Wonder Woman) en Framestore (Guardians of the Galaxy Vol. 2).

Over Pokémon

Na de overweldigende introductie in 1996 is de Pokémon franchise een enorm succes geworden. Een succes wat bestaat uit een computer game die meer dan 300 miljoen keer is verkocht wereldwijd; een kaartspel dat in meer dan 11 talen is uitgebracht, met meer dan 23,6 miljard verkochte kaarten; een anime televisie serie die momenteel in het 21e seizoen zit en te zien is in 160 landen; en meer dan 20 animatiefilms; maar ook nog de velen boeken, manga comics, muziek, speelgoed, merchandise en apps, waaronder de razend populaire Pokémon GO, die al meer dan 850 miljoen keer is gedownload en wereldwijd wordt gespeeld door fans van alle leeftijden.

Pokémon Detective Pikachu

Wat mijn man – 33 jaar – ervan vond

Detective Pikachu is echt een film voor de Pokemon fan. Hij zit tjokvol met referenties naar de serie en overal zie je Pokemon lopen, die je als echte fan natuurlijk direct herkent. De film zit boordevol humor die zowel jong als oud zal bekoren. Voor mij was het verhaal een beetje aan de eenvoudige kant en zal dat vooral het jongere publiek aanspreken, gelukkig maakte de imposante CGI en het samenspel tussen de 2 hoofdpersonages dat meer dan goed.

Wat mijn zoon – 9,5 jaar – ervan vond

Kei tof, een heel leuke film. Ik was nooit bang, soms was ik niet helemaal mee in het verhaal maar dat maakte op die momenten niet uit.

Comments are closed.