“De tuin en het kruis”, geschreven door Laferton C en uitgegeven door Royal Jongbloed. De prachtige illustraties werden verzorgd door Catalina Echeveri.

De tuin en het kruis

Het boek is heel recent en heeft een heel eigen stijl. Het contrast tussen niet in zonde leven en wel in zonde leven is heel erg visueel weergegeven. Toen ik het voor de eerste keer las vond ik het soms wat raar verwoord. Maar ik merk dat de kinderen het heel fijn vinden om naar te luisteren en er minder moeilijk over doen dan ik.

Je kan het boekje kopen bij bol.com.

De tuin en het kruis boek voorleesboek pasen

 

Geloof, zonde en vergeving

Het boek is een goede aanleiding om te praten over zaken dat mensen eigenlijk niet mogen doen. Dit hoef je natuurlijk niet te doen. Als je dat wel wil, kies dan ook een goed moment uit om eruit voor te lezen. En heel belangrijk, het gaat ook om vergeving! Wij hebben al fijne kleine gesprekjes erover gehad. Mijn kinderen waarmee ik gelezen heb zijn nog redelijk klein (3 en 4 jaar), met (iets) oudere kinderen zal dat zeker ook fijn zijn en kan je diepere gesprekken aangaan.

‘Lang geleden was er een prachtige tuin. In de wereld werd gelachen en gespeeld. Er was geen kwaad en niemand was verdrietig. Maar toen, op een dag…’ In de tuin is alles goed. Maar op een gegeven moment gaat het fout en moeten d e mensen de tuin verlaten. Ze kunnen niet meer bij God komen. Ook later, in de tempel, kunnen de mensen niet rechtstreeks bij God komen. Wanneer Jezus op de aarde komt en aan het kruis sterft, maakt dat de weg vrij voor de mensen om weer bij God te komen.

De kindjes hebben wel duidelijk voorkeur om te kijken naar de tekeningen van de prachtige tuin en minder van de grijze periode ertussen. Er is heel veel op de tekeningen te zien. Ze kunnen echt heel lang kijken, dingen aanwijzen en zelf over vertellen! Echt een aanwinst hier thuis.

Je kan het boekje kopen bij bol.com.

De tuin en het kruis

 

There are 65 comments Reageer!

Comments are closed.