Wij hebben vijf kinderen en gaan graag met ons voltallig gezin op uistap! Als we ergens naartoe gaan waar we enkel kleding moeten nemen geraakt dat zonder enkel probleem in de gewone autokoffer. Maar als we beslissen om ook alle zwemzakken, stepjes, camper stoeltjes, … mee te doen dan zitten we in de problemen! Maar nu niet meer, hoera, we kochten ons een dakkoffer van Thule.

Vroeger hadden we een klein gesloten aanhangwagentje waar we spullen in konden stoppen maar dat was niet zo handig in gebruik en al zeker niet om te parkeren. Nu onze nieuwe auto geen trekhaak meer heeft was dat al helemaal geen optie meer. Dus besloten we op zoek te gaan naar iets anders en zoals vermeld, we kochten een Thule dakkoffer.

Lees ook: Lange autorit met kinderen overleven met hun favoriete film (Opens in a new browser tab)

Thule Motion XT XL

Om even technisch te gaan wij besloten de Thule Motion XT XL aan te schaffen en aangezien we nog geen bars hadden voor op onze auto kochten we deze ook bij Thule. We kozen de WingBar Edge Rail. Die dingen zijn best wel duur maar je moet erbij denken dat het wel veel extra opberg ruimte oplevert en het levenslang meegaat. Indien later de kinderen de deur uit zijn en ze overbodig worden kunnen we ze ook perfect doorverkopen tweedehands. De investering die we wel wilden maken.

Lees ook: Print uit: Een bezighoud boekje voor tijdens een lange autorit(Opens in a new browser tab)

Bevestigen van de dakkoffer

Het bevestigen van de Thule dakkoffer liet ik aan mijn man over en ik heb hem geen enkele keer horen zuchten of vloeken dus ik kan veilig besluiten dat alles redelijk goed verliep. Hij was er ook vlug klaar mee had ik de indruk. Eerst moeten de WingBar’s geïnstalleerd worden en afhankelijk van welk systeem je kocht is dat makkelijker of net iets moeilijker. Daarna zet je er de lege dakkoffer op én dan pas ga je deze gaan opvullen. Afhankelijk van de hoogte van je auto heb je een klein trapje nodig of niet.

Thule Dakkoffer ideaal om veel bagage mee te nemen op reis Thule Dakkoffer ideaal om veel bagage mee te nemen op reis Thule Dakkoffer ideaal om veel bagage mee te nemen op reis Thule Dakkoffer ideaal om veel bagage mee te nemen op reis Thule Dakkoffer ideaal om veel bagage mee te nemen op reis Thule Dakkoffer ideaal om veel bagage mee te nemen op reis Thule Dakkoffer ideaal om veel bagage mee te nemen op reis

Nadeel dakkoffer bij een grote auto

Als je reeds een hoge auto hebt en daar dan nog eens een koffer op plaatst moet je rekening houden dat je niet onder lage tunnels door kan rijden. Ondergrondse parkeergarage’s en bepaalde parkings kunnen dan een probleem vormen. Dus best even op voorhand bekijken of je niet in de problemen komt onderweg of ter plaatse. Wij hebben de dakkoffer de hele reis op de auto laten staan en zijn niet in de problemen gekomen, het enige nadeel was dat er bij de grote supermarkt een “poortje” stond bij de dichtste parking waar wij niet onder konden. Maar een ramp was dat niet.