Een Crimibox is een dienst waarbij je een analoge of een digitale doos kan aankopen gevuld met een politiedossier en bewijsmateriaal om een moordzaak op te lossen! Je moet alleen of samen met max drie vrienden op jacht gaan naar de moordenaar. Daarvoor moet je het bewijsmateriaal goed bestuderen en de sociale media van de mogelijke verdachten. Net echt!

Crimibox los een moordzaak op als detective

Onze eerste crimibox

Het was onze allereerste crimibox en ik hoop niet de laatste. Wij hadden dossier As en moesten op zoek gaan van wie de gevonden as was en wie de moordenaar was en hoe alles ineen zat. We zijn een drie tal uren zoet geweest met onderzoeken en alles logisch te ordenen. Het was super spannend en zeker niet al te gemakkelijk, we moesten echt goed gaan logisch nadenken, veel mensen ondervragen en onderzoeken uitvoeren. Het was super tof!

Crimibox los een moordzaak op als detective

Verschillende crimiboxen

Er zijn reeds verschillende crimiboxen te koop, je kan kiezen tussen digitaal of  analoog. Op dit moment zijn er een zes tal verschillende crimiboxen te koop, je kan elke box maar één keertje oplossen natuurlijk. Het is zeker zijn geld waard als je fan bent van mysteries achterhalen en oplossen. Persoonlijk vond ik het wel fijn dat we een analoge versie hadden, maakt het net wat echter!

In onze Crimibox zaten er trouwens mondmaskers en echte crimibox sokken in, geen idee of dat in elke doos gestopt wordt maar het was wel extra leuk! Het dossier zelf zat goed verpakt in een gesloten envelop, kei spannend.

Crimibox los een moordzaak op als detective

Handig om bij te hebben tijdens het spelen

Wij waren in totaal met vier spelers en dan was het wel handig om een laptop te hebben waarop iedereen de gesprekken, onderzoeken, ondervragingen kon meevolgen. Het was ook mogelijk om met meerder laptops/smartphones gelijktijdig ander mensen of kamers te onderzoeken. Papier en pen was ook super handig om dingen vlug te noteren, een tijdlijn te maken, … kortom je kan alles gebruiken wat een moderne detective ook nodig heeft!

Comments are closed.