Quality time met de kinderen doorbrengen is niet altijd vanzelfsprekend. Gezelschapsspelletjes is bij ons daar een uitkomst voor! Koninklijke Jumbo presenteert drie knotsgekke familiekaartspellen die je observatievermogen, geheugen en reactievermogen op de proef stellen. Elk spel bevat een komisch knijpfiguurtje dat een leuke twist geeft aan het spel.

Farm Alarm!

Vanaf 6 jaar, 2 – 6 spelers
In deze leuke variant op Memo moet je goed onthouden welke boerderijdieren er onderop de kaarten staan en hun geluiden nadoen. Kraai als een haan, hinnik als een paard en blaf als een hond. Wie als eerste in de muis knijpt als iemand een fout maakt, wint de kaarten.
60 dierenkaarten en 1 piepende muis.

Catch Match

Vanaf 6 jaar, 2 – 6 spelers
Ga de strijd aan met je tegenspelers in dit kleurrijke en razendsnelle kaartspel. Draai een kaart, vind de match in kleur, vorm of aantal en grijp de kameleon! Je wint de kaarten als je de snelste bent. Blijf wel goed opletten, want er zijn meerdere mogelijkheden.
80 speelkaarten en 1 piepende kameleon.

crazy candy mama abc blog

Crazy Candy

Vanaf 5 jaar, 2 – 6 spelers
O nee! De snoeppot is omgevallen en het Crazy Candy monster ligt op de loer. Draai de kaarten en vind als eerste een kleurenmatch met één van de zuurtjes. Als er geen match is, gaan de kaarten naar het Crazy Candy monster. Wie wordt de snelste snoeper?
60 snoepjeskaarten, 4 zuurtjes en 1 piepend monster.

crazy candy mama abc blog

Review Crazy Candy

Wij mochten Crazy Candy uittesten en dat deden we met plezier! We speelden het spel ondertussen al verschillende keren en ik ben razend enthousiast. Ik geef in mijn reviews het liefst zowel positieve als negatieve puntjes maar ik kan geen negatieve bedenken.

Het begon al met de doos, deze is heel stevig en klein. Ideaal! Vaak zitten gezelschapsspellen in een grote doos dat in geen enkele kast past. Hierbij is dat helemaal niet het geval wat meteen al een voorsprong opleverde!

Het spel zelf is aangeraden vanaf 5 jaar en dat klopt zeker. Ik speelde het met mijn 6 jarige dochter en 7 jarige zoon, dat ging perfect.

Het leuke aan het spel is dat het niet moeilijk uit te leggen is. In 1-2-3 kan je het spelen en is het duidelijk voor iedereen. Het is heel leuk om te doen. Aan de ene kant is het laagdrempelig, de kinderen kunnen het makkelijk zonder en volwassene spelen. Aan de andere kant is het zeker ook fijn om mee te doen als volwassene.

Het spel draait erom dat je zo vlug mogelijk de kleuren kan vergelijken met de snoepjes en het juiste snoepen of het monstertje vastnemen! Wie wint mag de kaart houden, de winnaar is diegene met de meeste kaarten.

crazy candy mama abc blog

crazy candy mama abc blog

Dus ja, het familiekaartspel Crazy Candy is zeker goed gekeurd door ons gezin! Je kan het spel onder andere kopen bij bol.com voor slechts 10,59 euro.

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.