Met 7 personen op Camping Le Chêne Gris

Omdat mijn gezin bestaat uit mijn  man, mezelf en onze 5 kinderen hebben wij dus 7 slaapplaatsen nodig. Nu, een caravan met 7 volwaardige bedden zijn er niet te vinden helaas. De meeste caravans bestaan uit een tweepersoonsbed en dan nog ofwel 4 losse bedden ofwel 2 losse bedden en 1 stapelbed. Dat zijn dus 6 slaapplaatsen. Toch staat er vaak bij dat het gaat voor 7 personen, daarbij verwijzen ze dan naar de zetel in het woongedeelte. Nouja, dat lijkt me nu toch niet zo praktisch. Gelukkig (er moet toch iets positief aan zijn) slaapt onze baby van 15 maanden nog altijd bij ons, dus dat probleem was opgelost, net bedden genoeg. Meestal gaan wij op reis samen met mijn schoonouders dus daar zou er ook altijd een kindje kunnen slapen. Ik vertel heel graag hoe wij ons camping verblijf ervaren hebben bij Le Chêne Gris, in een caravan van Vacansoleil.

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

Waikiki Caravan

De living en de keuken

Deze caravan voelt echt ruim aan in de living. We konden zonder problemen binnen aan tafel zitten en rondlopen. De keuken was ook zeker voldoende en werkte prima. De gehele caravan was heel netjes en toonde geen opvallende tekenen van slijtage wat altijd fijn is.

Enkel de bergruimte vond ik wat aan de mindere kant, gelukkig waren wij er maar voor 3 nachten en hadden we niet al te veel eten mee genomen. Onze sneukel voorraad voor de late avonden staken we dan maar in de kast op onze kamer.

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

Badkamer en WC

De WC was een aparte ruimte wat zeker handig kan zijn. Beide waren proper en hadden alle nodige voorzieningen. Meer hadden we niet nodig voor ons lang weekend! Dit voldeed zeker aan de verwachtingen.

7 slaapplaatsen

Vacansoleil heeft een aanbod van 4 verschillende soorten caravans op de camping Le Chêne Gris. Waikiki is de enige caravan waar er 7 personen in kunnen slapen. We hadden daar een tweepersoonsbed en 4 losse bedden, over een totaal van 3 slaapkamers. Als ze één eenpersoonsbed in een stapelbed zouden veranderen, zou je er werkelijk met 7 personen kunnen slapen. Nu moet de zevende persoon op de zetel slapen of in een babybedje in de living. Als we daar een kind zouden leggen kunnen we ’s avonds daar geen date-night houden. Als er één van ons zou moeten slapen is het ook nogal eenzaam. Thuis slaapt onze 15 maander het eerste deel van haar nacht in haar eigen kamer en rond middernacht komt ze dan tussen ons in liggen. Nu sliep ze meteen in ons bed, wat niet zo’n drama is maar als we er over een jaar of meer terug zouden gaan is dat geen oplossing meer.

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

Terras

Ik zag dat sommige caravans ook een stukje tuin hadden, de onze niet. Niet dat we dat gemist hebben. Het terras was groot genoeg! Er stond een tafel met 4 kuipstoelen en 2 ligstoelen. Een wasrekje en hoewel de helft van het terras overdekt was stond er ook nog een extra parasol wat wel handig was.

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

Baby pakket

Wat heel handig is, is dat je een baby pakket kan reserveren. Dan krijg je een eetstoel, een babybadje en een reisbedje. Dat reisbedje hebben wij niet gebruikt. Het reisbed kon enkel maar in de living staan en dat was helemaal niet praktisch. Misschien wel handig als je een baby hebt die nog heel makkelijk overal kan slapen ’s avonds. Je kan het natuurlijk ook inzetten als een soort van park bijvoorbeeld. Voor ons was het niet nuttig maar dat was natuurlijk niet erg. De eetstoel en het babybadje hebben we wel gebruikt.

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

De Speeltuintjes

Er zijn 3 speeltuintjes op de camping. Een heel kleintje met een glijbaantoestel, een iets groter met een glijbaan/klimtoestel en dan nog een binnenspeeltuin. De binnenspeeltuin bestaat uit zo’n groot klimtoestel, je weet wel zo’n typisch ding met matten en buizen en netten afgezet. De speeltuinen zijn goed voor even plezier maar niet voor uren speelplezier. De binnenspeeltuin zou de kinderen geen halve dag kunnen bezighouden bij regen. Gelukkig hadden wij heel erg mooi weer.

Er is ook nog 1 ping pong tafel ter beschikking!

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

De zwembaden

Ik zal meteen eerlijk zijn (zoals altijd natuurlijk). Wij verwachten meer van een zwembad op een camping. Natuurlijk zie je foto’s als je je reis boekt en die foto’s liegen niet. Hou er zeker rekening mee dat het ook echt dat is. Er zijn 4 verschillende baden. Een diep bad met een overkapping, dat loopt een beetje over in een ondiep bad met een heel leuk speeltoestel erin en dat loopt dan weer over in een tussenbad. Er is ook nog een apart ondiep bad, dat laatste bad kan wel eens nieuwe verfbeurt gebruiken. Het speeltoestel in het ondiepe bad heeft 2 glijbaantjes, waar onze 3 jongste kinderen veel plezier aan beleefd hebben. Vooral onze 15 maanden oude dochter deed niets liever dan van de hoogste glijbaan te gaan. Er waren geen glijbanen voor grotere kinderen of volwassenen. Voor onze oudste zoon van 7 jaar is dat wel een gemis, al vroeg hij er zelf niet achter. Ook ik en mijn man glijden wel eens graag, dit zat er dus niet in.

Wat wel heel positief is aan het zwembad is dat de grond geschikt is om op te lopen! Dus geen uitglijdende kinderen daar.

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

Toch hebben wij 2 heel leuke namiddagen aan het zwembad beleefd. Onze kinderen houden van water en dat was er! We hadden zelf verschillende zwembanden en badspeeltjes mee. Die combinatie zorgde ervoor dat we echt uren aan het zwembad konden zijn zonder ons te vervelen, heerlijk! Ik vraag me af hoe het in het hoogseizoen is aan het zwembad. Wij gingen wel in een verlengd weekend met heel veel zon maar ik veronderstel dat het in het hoogseizoen nog veel drukker is. Voor nu was het zwembad net groot genoeg voor de gasten, drukker zou ik niet fijn gevonden hebben. Maarja dat heb je natuurlijk met een camping in het hoogseizoen.

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

Bij de ingang van het zwembad is er security aanwezig, die de polsbandjes checkt, maar in het zwembad zelf zijn er geen redders. Natuurlijk moet je altijd je kinderen in het oog houden maar geen redders vind ik echt een minpunt.

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

De kidsclub

Er is ook kinderanimatie voorzien op de camping, ook in het Nederlands. Er zijn onder andere knutselactiviteiten en kinderdisco. Heel fijn en gezellig! Zelf hebben wij dat deze vakantie niet meegedaan, maar we weten wel dat zoiets heel leuk kan zijn.

De bar en het restaurant

Er is een bar waar je natuurlijk drankjes kan kopen, ook zijn er ijsjes te koop. Verder is er een restaurant en een frituur. De frietjes waren er lekker maar wel wat aan de dure kant.

Het treinstation

Wat echt wel heel erg handig is aan de camping is het treinstation. Dat ligt letterlijk aan de ingang van de camping! Wij hebben er dan ook gebruik van gemaakt om te treinen naar hartje Parijs. We zaten ongeveer een 50 minuutjes op de trein, we betaalden daarvoor 30 euro enkele rit voor ons allemaal, de dreumes en de kleuter moesten niet betalen.

Activiteiten

Zoals gezegd is de ligging van de camping ideaal om een daguitstap te maken naar centrum Parijs en/of naar Disneyland. Ook zijn er nog tal van bezienswaardigheden in de buurt van de camping, er is een pretpark en 2 grote wildparken waar je zeker een volle dag mee kan vullen. Heel dichtbij is er ook een adventure park waar je allerlei activiteiten kan doen zoals lasershooten of kajaken. Dat adventure park is wel pas geschikt voor wat oudere kinderen. Wij hebben ook een uitstap gemaakt naar een middeleeuws dorpje.

Conclusie

Wij hadden zeker een heel fijne tijd op de camping Le Chêne Gris met Vacansoleil. De camping voldoet voor een lang weekend of midweek. Wij zouden deze camping niet uitkiezen voor een langere reis. Ik vind de camping zelf vooral geschikt voor mensen met kleine kinderen, aangezien het zwembad vooral daarop afgestemd is. Er is wel voldoende te doen in de buurt van de camping, dus vervelen hoeft zeker niet! Het personeel is er zeer vriendelijk en de camping is netjes.

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

Camping Le Chene Gris Vacansoleil

De donut en flamingo band komen van bij coolgift.com

There are 5 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.