Het is niet altijd zo simpel als het lijkt, mama zijn en ook redelijk veel bloggen. Er was een tijd dat ik me echt teveel druk oplegde. Vooral toen ik ook nog dagelijks aan het vloggen was. Dan moest ik keuze’s maken en dat heb ik gedaan.

Vloggen staat in de wacht

Ik koos er toen voor om niet meer te vloggen. Ik mis het ergens wel. Ik vond het heel leuk om te doen en alles ook zo op die manier bij te houden voor de kinderen later. Mijn oudste kindjes kijken af en toe naar de filmpjes op hun tablet. Ze vinden het ook jammer dat er nu geen vlogjes meer bijkomen. Soms twijfel ik om het terug op te nemen, maar dan denk ik aan de stress en de tijd dat het innam en dat wil ik niet meer. Maar misschien, wie weet, later. Ook kreeg ik al af en toe een lief berichtje van mensen die mijn vlogs missen. Dat doet wel iets met me, vooral omdat ik niet zo heel veel volgers heb op mijn Vlog YouTube kanaal. Toch altijd fijn om dan te merken dat er wel echt mensen naar kijken en iets aan hebben. Maar voorlopig blijft het dus zonder vlogs, al kriebelt het vaak wel.

Niet meer dagelijks bloggen

Ik blog sindsdien ook niet meer elke dag. Al komen er soms wel 2 per dag online en is de inspiratie en goesting er wel nog altijd. Nu lig ik eens in de zetel en geniet ik van een vrije avond echt niets doen. Ik vond het niet erg om elke avond tot een gat in de nacht te bloggen maar dit nieuwe ritme bevalt me ook wel. Ik was teveel gefocust op elke dag een blog en dat online op net hetzelfde uur, alles perfect en zoals het hoort. Het duurde echt een hele tijd voor ik mijn knop heb omgedraaid. Hij is nu omgedraaid en wat ben ik er blij om. Er viel opeens heel wat last van mijn schouders, veel minder stress en nog meer plezier aan het bloggen.

CoSchedule als hulpmiddel

Ik gebruik nog altijd CoSchedule als Social Media maatje. Ik gebruik het nu al een jaar en ik ben nog altijd super tevreden! Als mama van vijf en een drukke blog is alles wat mij tijd kan besparen enorm welkom. CoSchedule helpt me tijd besparen door mijn nieuwe artikels te plaatsen op mijn Social Media kanalen. Dat klinkt misschien onpersoonlijk maar dat is het niet. Ik schrijf met zorg mijn begeleidende tekstjes en plan alles zorgvuldig in.

Wat CoSchedule allemaal kan bekijk je in dit filmpje:

Calender overzicht

CoSchedule heeft een heel goed kalender overzicht. Daarin zie je heel makkelijk en echt in een enkele oogopslag hoe je je Social Media kanalen ingezet hebt. Je kan het makkelijk aanpassen en verplaatsen. CoSchedule beschikt ook over een slimme functie om zelf de best optimale tijd te gebruiken voor het delen op één van je Social Media kanalen.

CoSchedule mama abc blog

Analytics

Ook kan je in CoSchedule leuke analytics bekijken zoals welke content het heel goed deed, hoeveel keer het gedeeld werd en nog veel meer.

CoSchedule mama abc blog

Je kan zelf CoSchedule testen door op deze link te klikken (gebruik deze link, dan krijg ik bij hernieuwing korting!).

Mijn blog is anders dan een jaar terug

Ik krijg soms lieve mailtjes van lezers die vinden dat mijn blog anders is dan minstens 1 jaar terug. Dat is inderdaad zo en ik voorspel dat dit ook nog verder zal veranderen. In een jaar tijd is er veel gebeurd. Ik let op wat ik schrijf over mijn kinderen en heb dan ook heel veel posts van in de beginjaren op privé geplaatst. Daarbij vind ik het heel leuk om persoonlijke reviews te schrijven, waarbij ik ook mijn weg moest zoeken en dat blijf doen. Als ik reviews schrijf dan is dat altijd met een eerlijke mening. Ik vind het super belangrijk om eerlijk te zijn, in het echte leven en ook zeker op mijn blog. Enkele van mijn lezers vinden mijn blog minder persoonlijk dan een dik jaar terug. Ik snap het idee maar ben het er zelf niet volledig mee akkoord. Ik denk dat het een combinatie is van bovengenoemde zaken. Ik deel minder écht persoonlijke situatie maar ik deel ze wel nog. Ik deel ze enkel op een andere manier. De persoonlijke ervaringen zitten verweven in al mijn blogs of dat nu een zuiver persoonlijke ervaring is of een review of een tip of nog een ander soort blog. Het is een beetje zoeken maar ik blijf wel dicht bij mezelf. Ik weiger een artikel online te zetten waarbij ik mezelf niet ben. Ik sta altijd open voor persoonlijke mailtjes en vragen.

Ondertussen is het 21u27 en ga ik gewoon in mijn zetel gaan liggen, omdat het kan! Bedankt om te lezen en tot ziens!

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.