Na mijn vorige avontuur met cake pops die nogal heel erg amateuristisch aanvoelde waagde ik mij er vandaag opnieuw aan. Maar dan wel anders.
Afgelopen dagen was ik nog aan het zoeken en speuren naar leuke receptjes en tips. Maar het feit is nu eenmaal dat ik voor zo’n dingen niet al te veel geduld heb. Neeje eten moet er redelijk vlug zijn. Vooral voor koken heb ik dat nodig, met bakken heb ik al wat meer geduld leren hebben.
Tijdens mijn zoektocht kwam ik uit op een machientje die ronde cake balletjes bakt. Wat leek me dat leuk. Het zijn dan wel geen originele cake pops, omdat je de cake niet hoeft te verkruimelen en zo wat ik de vorige keer deed. Maar het leek me wel super leuk en ook wel gezonder. Voor hoever cake gezond is natuurlijk. En luchtiger.
Ik had dit machientje al 2 weken terug ontdekt en wou het kopen en deed dat ook. Maar omdat ik het hier kocht en je daar de mogelijkheid hebt om te annuleren zolang het niet verzonden is, sloegen de twijfels toe en annuleerde ik. Ik twijfelde omdat ik vreesde dat het weer iets zou worden dat in de kast zou blijven staan … en ook voornamelijk omdat ik er ook redelijk wat negatieve commentaren rond te vinden zijn. Maar bon het bleef me aantrekken en ik kocht het nog exact 4 keer aan en annuleerde het evenveel. Tot dit weekend. En nu staat het in mijn keuken.
Ohja onder het mom dat we proberen te besparen heb ik ook wel eerst 2 machientjes die stof staan te vergaren verkocht. Als dat niet heel erg flink is!
Het machientje is de Inventum Popcakemaker. Ziet er heel erg mooi uit :-).
Dus deze morgen uitgetest.
Ik begon eraan zonder enige verwachting dat het perfect zou lukken. Veel verhalen gelezen dat je geen ronde bollekes krijgt en meer van dat.
Ik gebruikte mijn gewone cake recept en vulde het machientje met een spuitzak. Het ging vlot. En ze zijn ook redelijk gelukt, de volgende keer nog ietskes meer deeg per ballekes doen of een extra theelepeltje rijsmiddel toevoegen aan het deeg. Bij het machientje komt ook een houdertje om de balletjes in te laten af te koelen en later als stokjes-steun, heel handig. Er zitten ook stokjes bij en een soort tangetje om de ballekes heel erg vlot uit het machientje te krijgen. Super handig!
Laten afkoelen, gewoon aan kamertemperatuur en dan net zoals vorige keer wat pure chocolade gesmolten om de stokjes erin vast te steken.
Dan heb ik ze zo een uurtje (!) in de diepvries gestopt.
Om de balletjes aan te kleden koos ik deze keer voor chocoladeglazuur.
Mijn receptje:
125 gram chocolade
50 gram boter
Een eetlepel rietsuikersiroop
Alles samen in een potje en smelten in de microgolf (au bain marie gaat natuurlijk ook).
Ik maakte de helft. Want ik had niet de intentie om alle 24 ballekes te bekleden, heb liever dat zoon en dochterlief pure cake eten.
Ook dat ging echt super vlot, geen enkel balletje is eraf gevallen.
Al bij al dus heel tevreden voor mijn eerste poging op deze manier! Jippie.
En ze zijn heel erg lekker!!
1 Comment
Tof ding!