Broodpudding op sofie’s-mama’s wijze
23 juni 2011Vanaf nu: brood met verse gist
12 juli 2011
Cake / Quatre-quarts / Vier-vierdencake
De gewone basis cake maak je zo!
Bereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerecht, Tussendoortje
- 200 gram suiker
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 140 gram boter
- 1 zakje vanille suiker
Klop de eigelen samen met de suiker op
Doe er de boter bij en klop terug op
Zeef de bloem erbij en meng
Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig door het mengsel
Doe alles in een cake vorm
Bak in een voorverwarmde oven 45-55 min op 175 graden
Zie je die stappen niet zitten dan kan het ook zo:
Klop de volledige eieren goed op met de suiker! Doe de boter erbij en klop nog wat extra of meng heel goed. Doe er dan de gezeefde bloem bij en meng voorzichtig maar goed.
--
De baktijd hangt af van de grote van de cake en van je oven, als je cupcakejes maakt is het al na 20-30 min goed. Je test dat door in het midden van de cake met een satestokje te prikken. Als er niets aan blijft kleven is hij klaar! Laten afkoelen op een rooster.
Je kan chocoladedruppels en/of cacaopoeder toevoegen, mmm.
1 Comment
[…] bakte mijn favoriete cake, maar dan wel nog eens op de ouderwetse manier, gewoon omdat ik daar zin in had. (eigeel, boter en […]