
Broodpudding op sofie’s-mama’s wijze
23 juni 2011Vanaf nu: brood met verse gist
12 juli 2011Cake / Quatre-quarts / Vier-vierdencake
De gewone basis cake maak je zo!
Equipment
- Cake vorm
- Oven
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 140 gram boter
- 1 zakje vanille suiker
Instructies
- Klop de eigelen samen met de suiker op
- Doe er de boter bij en klop terug op
- Zeef de bloem erbij en meng
- Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig door het mengsel
- Doe alles in een cake vorm
- Bak in een voorverwarmde oven 45-55 min op 175 graden
Notities
Zie je die stappen niet zitten dan kan het ook zo:
Klop de volledige eieren goed op met de suiker! Doe de boter erbij en klop nog wat extra of meng heel goed. Doe er dan de gezeefde bloem bij en meng voorzichtig maar goed.
--
De baktijd hangt af van de grote van de cake en van je oven, als je cupcakejes maakt is het al na 20-30 min goed. Je test dat door in het midden van de cake met een satestokje te prikken. Als er niets aan blijft kleven is hij klaar! Laten afkoelen op een rooster.
Je kan chocoladedruppels en/of cacaopoeder toevoegen, mmm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1 Comment
[…] bakte mijn favoriete cake, maar dan wel nog eens op de ouderwetse manier, gewoon omdat ik daar zin in had. (eigeel, boter en […]