Ik mocht het boek #FitMom van Delphine Steelandt bekijken, uittesten en er mijn eigen mening over vormen. Ik heb het boek ondertussen al een maand in huis, ik vertel graag wat ik ervan vind.

#FitMom in 100 dagen fit samen met je kid

Het klinkt fijn en leuk. Ik was al langer op zoek en uit mezelf bezig met sporten en actief bewegen samen met de kinderen. Ik volg (doe?) nog altijd Weight Watchers  en ik vind het goed combineerbaar. #FitMom bevat niet alleen de oefeningen maar ook een stappenplan en recepten om die 100 dagen door te kunnen komen. Natuurlijk stopt het niet na 100 dagen, maar het is wel een goed begin.

#FitMom Sofie Lambrecht

#FitMom combineren met Weight Watchers

Dat gaat heel goed zoals ik al zei. De recepten zijn meestal WW vriendelijk of je kan zelf kleine aanpassingen doen zodat ze zeker binnen het dagtotaal passen. #FitMom kan zeker een plan op zich zijn maar ik vind het heel erg fijn in samenwerking met mijn Weight Watchers app.

Lees ook: Afvallen met Weight Watchers

Verkeerde indruk van het boek

Voordat ik het boek zelf had was ik in de veronderstelling dat er voornamelijk oefeningen instonden om samen te doen met de kinderen. Die staan er zeker in maar ik was wel iets teleurgesteld in de hoeveelheid. Versta me niet verkeerd, er staan genoeg oefeningen in om in 100 dagen fit te worden met je kind maar ik had simpelweg een verkeerde verwachting.

De oefeningen staan in het boek verweven (per fase, dat wel), dat vind ik dan zelf weer een minder puntje. Ik wil in eerste instantie het boek gebruiken voor de oefeningen en dan is dat wat meer zoekwerk. Ze staan wel logisch, ook hier is het maar wat je ervan verwacht.

Lees ook: Wat is jouw excuus?

#FitMom Sofie Lambrecht

3 Fase’s tot succes

Het boek, de #FitMom methode, werkt met drie fase’s:

  1. De vetverbranding, dag 1 – 33
  2. Opbouwfase, dag 34 – 67
  3. Onderhoudsfase, dag 68 – 100 maar wat mij betreft voor altijd en altijd

De fase’ zijn heel logisch opgebouwd, uitgelegd en je kan meteen aan de slag!

#FitMom Sofie Lambrecht

Mijn conclusie

Het boek is zeker een aanwinst, leest vlot en er staan goede bruikbare tips in. Ik ben het niet met alles 100% eens maar dat is altijd zo met een boek over afvallen en bewegen. Ik gebruik het enorm graag in combinatie met Weight Watchers. Er staan lekkere recepten in en de oefeningen samen met de kinderen zijn haalbaar. De #FitMom methode is haalbaar mits enige inspanning en wilskracht, maar dat is met elke andere methode ook zo.

Het boek kan je kopen via bol.com


De links zijn affiliate, als je via deze links iets koopt krijg ik een percentje.

There are 4 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.