wat is jouw excuus mama abc blog
Matje en gewichtjes: Decathlon

Boekvoorstelling Wat is jouw excuus

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd door uitgeverij Horizon op een boekvoorstelling. “Iets met een boek over sporten.” Dacht ik en omdat ik wel een boekenliefhebber ben ging ik er met plezier op in. Niet bepaald met goede voornemens of zo. Bij de ingang moest ik nadenken wat mijn excuus is. Mijn excuus om niet te sporten, voor alle duidelijkheid. Nouja zeg, ik heb daar geen excuus voor nodig. Ik sport gewoon al een tijd niet meer. Ik moet me niet verantwoorden. Er hingen ook plakkertjes met “Geen excuus” maar dan zou dat betekenen dat ik wél sport. Aan liegen doe ik helemaal niet mee dus koos ik gewoon “geen zin”. En dat is natuurlijk ook wel zo.

wat is jouw excuus mama abc blog

Goed gezelschap

Op de parking aan de plaats van de boekenvoorstelling leerde ik een vrolijke “Hollandse” kennen. Die vrolijke “Hollandse” bleek de auteur te zijn van onder andere “Het mama masterplan”. Die “Hollandse” was dus Christine Pannebakker. Een heel fijne dame om mee te praten! De vriendin (als in vriendin-vriendin, met hartjes en al) van Christine P. gaf een heel erg inspirerende en onderhoudende speech over het boek “Wat is jouw excuus” (ja nogal wiedes natuurlijk). Mijn collega blogster Nele van Mamaexpert leeft niet zo onder een steen als ik en ook al een stuk langer, die herkende de vriendin-vriendin van die “Hollandse” als Truus Druyts. Nouja, inderdaad als je dat zegt, dan zag ik het ook. Toffe madammen beide. Het gezelschap zat goed. Meer moet dat niet zijn, toch?! Er waren ook lekkere hapjes, niet allemaal zo gezond, maar hey, dat mag ook hé!

wat is jouw excuus mama abc blog

Lieve auteurs

Toch werd het nog veel beter. Naderhand maakte ik een praatje met Greet Van Opstal – de vrouwelijke auteur van het boek en wauw wat een visie. Echt, helemaal mijn ding. Het is een schat van een vrouw maar vooral heel gewoon. Ze heeft geen maatje 36 of een six pack. Dat hoeft ook helemaal niet. Het draait erom dat je zelf het evenwicht kan vinden in het leven. Een mix van genieten en sportief zijn maar bovenal gewoon genieten van het sportief zijn. Want weet je, gewoon stilletjes aan kan je – samen met het boek – een sportief leven opbouwen zonder dwang maar gewoon omdat je het leuk zal vinden. Is dat niet heerlijk?! Dan vallen alle excuses gewoon weg omdat je ervan geniet en het echt wilt gaan doen.

De auteurs zijn man en vrouw en dat straalt ervan af. Ze vullen elkaar heel goed aan in het boek!

wat is jouw excuus mama abc blog

Het boek

Stop met uitvluchten en start een sportief leven. Dit is de tagline van het boek “Wat is jouw excuus?”. Ik ben heel erg sceptisch over dergelijke boeken. Ook bij deze had ik dat. Ik was al heel wat ontdooid door de voorstelling en de ontmoeting van de auteurs. Bij het doorbladeren van het boek smolt het allerlaatste weerspannig deeltje helemaal weg. Het boek is heel goed opgebouwd, leest vlot en iedereen kan er dingen uithalen die net voor hem/haar nodig zijn. Er staan fijne handvaten in, voorbeeldjes van oefeningen en vooral veel levenswijsheid. Niets moet alles mag en je wilt het ook!

Hup, jog naar de boekhandel!

Wil jij ook stoppen met uitvluchten en starten met een sportief leven? Nou, ga dan zeker dit boek kopen, het is echt een aanrader!

Voor de nog niet zo sportieve deelnemers onder ons kan je het boek ook gewoon via bol.com bestellen.

 

Vertel eens, wat is jouw excuus?

There are 5 comments Reageer!

Comments are closed.