View this post on Instagram

 

A post shared by Sofie ♥️ Creative Magic (@curses_and_kisses) on

Soms voel ik mij niet op mijn plaats om over body acceptance, body positivity, body neutrality, … te praten. Want ik zit zelf niet altijd goed in mijn vel. Ik ben zeker niet altijd vol zelfvertrouwen. Ik accepteer niet altijd dat ik dik ben. Ik zoek meer dan me lief is crash diëten op. Ik haat mijn brede heupen bij elk terrasje dat we tegenkomen waar ze stoelen met leuningen hebben. Ik haat mijn dikke poep omdat ik in bepaalde attracties in pretparken niet pas. Ik wens dat ik fijner ben tijdens het shoppen in de doorsnee winkels.⁠

Ik ben nu reeds enkele jaren bekend met de wereld van de body positivity. Ik sta verder dan ik ooit had durven dromen. Ik kan én durf zonder zorgen in bikini te genieten in een zwembad, aquapark en op het strand. Ik besef des te meer dat omvang en gewicht geen maat is voor geluk en geen maat is voor schoonheid. Ik kan mezelf mooi vinden. Ik kan vrede hebben met mezelf. Ik besef dat een crash dieet geen goede blijvende oplossing is.⁠

Ik heb mijn mindere dagen maar ook meer goede dagen. Ik ben dankbaar voor de afgelopen jaren. Ik heb mezelf meermaals tegengekomen, heb geweend en gelachen. Ik hou van mezelf. Elke dag is het een keuze om mezelf te aanvaarden en mijn lichaam te danken. Het is niet altijd makkelijk en soms is positiviteit of zelfs neutrale gedachten ver te zoeken maar ik weet, ik weet dat het voorbij gaat. En dat is ok.⁠

Ik weet ook dat ik het zelf in de hand heb. Ik ben het die mijn gedachten kan beinvloeden, hoe ik mezelf zie in de spiegel en hoe ik over mezelf denk. De buitenwereld heeft daar invloed op maar ik heb de regie. Ik koos er enkele jaren geleden voor om zelf die touwtjes in handen te nemen en mijn eigen gedachten te besturen. Ik deed dat door meer naar mezelf te kijken, écht te kijken. Zowel in de spiegel als op foto’s. Ik geloof er ook heel hard in dat als je meer mensen ziet met een lichaam zoals het jouwe het ook makkelijker is om jezelf te aanvaarden. Dus ik ging verschillende mensen volgen op Instagram met ongeveer dezelfde lichaamsbouw als mezelf. Dat helpt enorm. Daarom is het ook zo belangrijk om in de media diverse mensen te zien!⁠

Ook jij kan deze keuze maken.⁠

Comments are closed.