Schoenen is iets wat we allemaal nodig hebben. Ik hou van schoenen. Schoenen maken je outfit echt af en wat meer is je schoenmaat blijft eens volwassen bijna altijd gelijk (niet in alle situaties). Dus voor mij is dat ideaal, ik kan heel moeilijk kleding vinden in de gewone winkels wegens mijn grote maten maar ik kan wel een schoenenwinkel binnenstappen en schoenen passen en kopen!

Nu het zomer is wil ik het even hebben over het kiezen van dames sandalen.

Waarop letten bij sandalen kiezen

De hak

Er is zoveel keuze tegenwoordig: met hak, zonder hak, hoge of lage hak, brede hak. Nu, ik ben heel erg voorstander van draag gewoon wat jij mooi vindt! Maar wil je zelf verder kijken dan dat dan kan ik je meegeven dat als je brede kuiten hebt je beter ook een brede hak kan kiezen. Dit omdat bij een fijne hak de kuiten er nog veel groter gaan uitzien en de meeste dames willen dat niet. Nogmaals, van mij mag alles en volgens mij is zelfvertrouwen het beste mode-ingredient!

Kan je niet zo goed wandelen op hakken dan is een sleehak is een super goede oplossing, ook fijn als tussenstap naar een echte hak. Ben je van plan te gaan wandelen op gras of zandoppervlakken dan is een sleehak ook een veel betere oplossing dan een losse hak. Al zijn stevige brede hakken ook wel geschikt om op dergelijke ondergronden te wandelen. Natuurlijk zijn platte sandalen dan zeker ideaal zoals deze van birkenstock.

Hoe sandalen kiezen

 

De kleur

Wil je je been langer laten lijken dan is het heel simpel: draag onder een been dat voor een stuk bloot is nude kleurige sandalen. Zo loopt je been optisch veel langer door, lijk je langer en lijkt je been dunner.

Anders is het altijd leuk om sandalen of schoenen te dragen met kleuren die voorkomen in je outfit! Wil je daarbij de aandacht naar je benen en voeten trekken dan kies je voor een fel of lichter kleur. Wil je aandacht net weg van je benen dan ben je beter om een donker kleur te nemen, denk dan bijvoorbeeld aan een blauwe of bruine kleur.

De pasvorm

Heb je brede voeten en wil je ze niet breder laten lijken dan moet je schoenen en sandalen met banden die over je voet van links naar rechts lopen absoluut vermijden!

Meer info over sandalen? Kijk eens hier, er staan leuke weetjes in.

Met deze 5 tips is jouw huis snel proper(Opent in een nieuwe browsertab)

Comments are closed.