De dagelijkse sleur zit erin. Het is alsof je uitgepraat bent. Je hebt het gevoel dat alles geroutineerd is en dat jullie naast elkaar leven. Als je dan eens vrije tijd hebt, komen er vrienden langs of wordt de klusjeslijst boven gehaald. Is de passie dan echt helemaal uitgedoofd? Neen hoor, met deze tips wakker je het vuur weer aan.

Passief naar actief

Na een lange werkdag heb je vaak geen zin meer naar buiten te gaan. De verleiding is groot om in de zetel voor tv te hangen. Gezellig toch, samen een filmpje kijken in je jogging? Natuurlijk, maar als dit een gewoonte wordt, is helemaal niks speciaals aan. Bovendien praat je niet met elkaar, want er is geen nieuwe gespreksstof. Gooi het over een andere boeg en trek erop uit. Maak samen een wandeling, ga eens met z’n tweetjes op café of restaurant of neem je lief mee naar de sportclub. Zo creëer je ruimte voor een spontane conversatie. 

Verleg je grenzen

Probeer eens iets nieuws. Stel voor om samen een avontuur te starten. Je hoeft heus niet aan bdsm te doen of uit een vliegtuig te springen als dat niet bovenaan je bucketlist staat (al kan dat ook zeker voor wat passie zorgen 😉). Samen in het onbekende springen werkt verbindend. Je ervaart nieuwe prikkels die je nadien uitvoerig kan bespreken. Wedden dat de spanning zich doortrekt tot in bed?

Aandacht voor jezelf en voor elkaar

Gun jezelf wat me-time! Het is niet makkelijk om tussen de dagdagelijkse bezigheden tijd te vinden voor elkaar. Laat staan voor jezelf. Toch is dat de basis voor een liefdevolle relatie. Plan af en toe een moment in om jezelf te verwennen zoals een meditatiesessie, een welverdiende massage of een fietstochtje in de buurt. Rust in je hoofd schept ruimte voor andere dingen. Ligt er iets op je lever? Deel het met je lief. Gedeelde smart is halve smart. Door erover te praten kom je soms tot nieuwe inzichten. Dat geldt ook tussen de lakens. Heb je het gevoel dat je partner meer plezier beleeft dan jij? Ben je niet zeker of je lover het wel leuk vindt? Gooi het op tafel. Zoek samen naar wat je leuk vindt, dat kan eens een ander standje zijn, een nieuwe locatie, het gebruik van een satisfyer pro 2 of wie weet komt er wel een derde persoon aan te pas… Wie goed in z’n vel zit, kan meer aandacht schenken aan een ander. En dat is nu wat je relatie zo sterk maakt!

Kortom, praten en nieuwe prikkels zoeken is de sleutel tot de eeuwig spannende romance.

Comments are closed.