Mijn kinderen spelen super graag en veel buiten. Buiten spelen is ook super leuk, gezond en heel fijn voor hen omdat ze daar nog wilder mogen zijn dan binnen. Maar vanaf de eerste lentezon moet ik oppassen dat ze beschermd zijn tegen de zon! Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik wel eens vergeet te smeren. Ik moet er mezelf dus echt wel aan herinneren, vooral in het begin van de zomer is dat moeilijk. Na een tijdje is dat een automatisme geworden. Daarbij komt er nog meer bij kijken dan enkel goed insmeren!

beschermen tegen de zon mama abc blog

Waarom beschermen tegen de zon

De huid van baby’s en kleine kinderen is veel kwetsbaarder dan bij volwassenen. Zeker kinderen onder vier jaar zijn kwetsbaar! De cellen van kinderen delen zich heel vlug, ook de beschadigde cellen. Kinderen die verbranden hebben meer kans op huidkanker later. Het is dus heel erg belangrijk dat we nu extra aandacht besteden aan de bescherming van de huiden van onze kinderen!

beschermen tegen de zon mama abc blog

 

Hoe beschermen tegen de zon

  • Hou de kinderen zoveel mogelijk uit de rechtstreekse zon, vooral ’s middags als de zon het sterkst is.
  • Creëer schaduwplekken op plaatsen waar ze vaak spelen, zet bijvoorbeeld een parasol boven de zandbak.
  • Laat ze een losse tshirt aantrekken zodat er minder blote huid is, eigenlijk is het beste om ze volledig te bedekken.
  • Omdat bovenstaande tip niet altijd mogelijk is of niet wil gevolgd worden gebruik je best ook een goede zonnebrandcrème, van 50+.
  • Smeer je kinderen een tijd op voorhand in voor ze naar buiten gaan, doe het dus meteen voor of na het aankleden of voor het ontbijt bijvoorbeeld.
  • Zet een timer of gebruik vaste momenten om het insmeren te herhalen.
  • Natte kleding of zwemkleding laat nog vlugger UV-straling door! Laat ze dus vlug iets droog aantrekken of zorg dat ze niet in de zon lopen. Je kan ook UV-kleding of UV-zwemkleding kopen, die stof houdt de UV-straling tegen en kan je ze met een geruster hart buiten laten spelen met water.
  • Laat je kind een zonnepet en zonnebril dragen.
  • Laat je kind extra water drinken, bij borstvoeding leg je gewoon je baby extra aan! Lees hier meer over borstvoeding tijdens de zomer.

beschermen tegen de zon mama abc blog

Zwempakjes komen van UV-fashion en de donut zwemband van Coolgift.com.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.