Ik hou zo enorm van boeken. Voor mezelf heb ik al jaren een ereader waar ik echt niet meer zonder kan. Het plan is zeker om de kinderen ook eentje te geven als ze het nodig hebben. Voorlopig doen ze het nog met enkel echte boeken. Het is ook zo vrolijk en leuk om te bladeren en te lezen uit een echt boek. Ik had het daar in het begin met mijn ereader heel erg moeilijk mee maar uiteindelijk is het voor mij toch veel handiger en makkelijker! Soit, de kinderen dus. We hebben al redelijk wat leuke kinderboeken in huis, maar er kan altijd wel een heel leuk exemplaar bij. We lezen hier heel veel. In ons avondritueel zit zoiezo voorlezen! Helaas is onze baby niet zo zachthandig met de boeken en heeft ze wel al eens een pagina uit één van mijn favoriete voorleesboeken gescheurd. Met wat plakband is het wel opgelost maar fijn is het niet. Daarom hou ik ook zo van kartonnen boekjes. Daar hebben we er eigenlijk niet veel van!

Baby Bijbel

 

De babybijbel

Onlangs kreeg ik van Royal Jongbloed de babybijbel opgestuurd. En wat bleek, die baby bijbel is een boek met kartonnen pagina’s. Ideaal dus!

In de Babybijbel vind je de mooiste verhalen voor je baby. De verhalen worden zo verteld dat ook je kindje ze kan ervaren. Samen voel je de zon op je wangen, hobbel je mee met Abraham op de kameel en maak je muziek voor de Heer. Zo komen de verhalen uit de Bijbel tot leven in woorden en beelden die passen bij baby’s. Bij elk verhaal vind je een kinderliedje op een bekende melodie, lieve en grappige bijbelliedjes die je graag voor je baby zult zingen.

In deze babybijbel kan ik zonder angst mijn 15 maanden oude baby zelf laten kijken en bladeren. Mijn baby is niet zo in voorlezen geïnteresseerd, ze doet het liever zelf. Mijn jongens van 3 en 5 jaar houden er wel van. Elke avond lees ik hen voor en sinds we de babybijbel ontvangen hebben is dat daaruit natuurlijk. Ze kiezen er keer op keer zelf voor!

Je kan de Baby Bijbel hier kopen, er is ook een knisperversie van.

babybijbel mama abc blog

Korte verhaaltjes met liedjes

De verhalen in de babybijbel zijn heel fijn om voor te lezen. Je kan er naar keuze heel wat intonatie in leggen. De tekeningen die erbij staan zijn ook echt een aanvulling op de tekst. Zo kan je indien gewenst de zaken zoeken of aanduiden op de tekeningen. Heel fijn om te doen, mijn kinderen vinden het geweldig.

babybijbel mama abc blog

Ook staat er bij elk verhaaltje op het einde een passend liedje. Het liedje is geschreven op een melodie van een gekend kinderlied zoals bijvoorbeeld Hoedje van papier. De kinderen vinden het geweldig als ik die liedjes zing!

Voorlezen is van groot belang voor baby’s en kleine kinderen. De Babybijbel helpt je om al in het eerste jaar de meest waardevolle verhalen uit de Bijbel met je kindje te kunnen lezen. De zwart-wit-illustraties zijn speciaal gemaakt voor jonge baby’s, omdat ze deze al goed kunnen onderscheiden. Ook je oudere kindje zal in de Babybijbel veel kunnen ontdekken.

 

Ik vind het boekje er ook heel erg mooi uitzien! Ik hou wel van die stijl.

Ja, dit boek is echt een toppertje bij ons thuis.

Je kan de Baby Bijbel hier kopen, er is ook een knisperversie van.

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.