
Gezondere wrap pizza hawai
18 maart 2025Het geheime ingrediënt van deze balletjes in tomatensaus? Liefde… en een beetje chaos in de keuken. Want niets zegt ‘perfecte huisvrouw’ zoals gehaktballetjes draaien terwijl de kinderen om je heen rennen en de saus vrolijk pruttelt. Dit recept is een klassieker, vol smaak en nostalgie, en vooral: goedgekeurd door hongerige huisgenoten. Dus trek je schort aan, zet je meest dramatische kookgezicht op en laat de magie beginnen!

Balletjes in tomatensaus op Sofie's wijze
Ingrediënten
- scheutje olijfolie
- 1 dikke ui
- 1 teentje look
- 220 gram wortel
- 0,5 courgette
- 1 paprika
- 1 rode cajun peper optioneel
- 1 liter passata
- 1 kg gemengd gehakt
- bouillongroenten of blokjes
- peper en zout
- andere kruiden naar wens: tijm, laurier, ...
Instructies
- Maak balletjes van het gehakt
- Zet een pot water op met daarin de bouillongroenten en/of blokjes
- Doe de balletjes in kokend water tot ze gaar zijn gemiddeld zal dat zo'n 6-10 min zijn afhankelijk van de grootte van de balletjes, hou het water bij
- Snij de ui in kleine blokjes
- Snij het teentje look in 2
- Snij de wortel, courgette en paprika in kleine blokjes, als je er een cayennepeper wil bijdoen snij je deze ook.
- Zet een kookpot op het vuur en laat warm worden (niet heet)
- Doe er een scheut olijfolie in en laat opwarmen
- Doe nu de ui en de look in de pot tot de ui glazig is (doorzichtig of heel zacht)
- Doe daar nu de andere groenten bij
- Schep wat van het water waarin je de balletjes gekookt hebt bij de groenten. Ze hoeven niet onder te staan, gewoon wat vochtig zijn. De groentjes gaan ook nog extra vocht afgeven.
- Doe er zout, peper en andere gewenste kruiden bij naar smaak, zelf doe ik enkele takjes tijm en laurier - die vis ik eruit voor ik ga mixen
- Eens alle groenten zacht zijn kan je alles mixen
- Giet nu de passata bij de groenten, meng en warm terug op, doe daar ook de gekookte balletjes bij
Video
Notities
- je kan de balletjes ook even bakken na het koken indien je dat wenst qua smaak
- je kan de balletjes ook koken in de saus als ze helemaal klaar is - dan gebruik je gewone bouillon of warm water om beetje bij de groenten te gieten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
1 Comment
Heerlijk en kan op meerdere manieren worden gegeten!