Maak balletjes van het gehakt
Zet een pot water op met daarin de bouillongroenten en/of blokjes
Doe de balletjes in kokend water tot ze gaar zijn gemiddeld zal dat zo'n 6-10 min zijn afhankelijk van de grootte van de balletjes, hou het water bij
Snij de ui in kleine blokjes
Snij het teentje look in 2
Snij de wortel, courgette en paprika in kleine blokjes, als je er een cayennepeper wil bijdoen snij je deze ook.
Zet een kookpot op het vuur en laat warm worden (niet heet)
Doe er een scheut olijfolie in en laat opwarmen
Doe nu de ui en de look in de pot tot de ui glazig is (doorzichtig of heel zacht)
Doe daar nu de andere groenten bij
Schep wat van het water waarin je de balletjes gekookt hebt bij de groenten. Ze hoeven niet onder te staan, gewoon wat vochtig zijn. De groentjes gaan ook nog extra vocht afgeven.
Doe er zout, peper en andere gewenste kruiden bij naar smaak, zelf doe ik enkele takjes tijm en laurier - die vis ik eruit voor ik ga mixen
Eens alle groenten zacht zijn kan je alles mixen
Giet nu de passata bij de groenten, meng en warm terug op, doe daar ook de gekookte balletjes bij