Dit artikel schrijf ik volledig uit onze eigen ervaringen en belevingen. Het is heel belangrijk om naar jullie eigen situatie te kijken, iedereen is anders en elke dag in Disneyland Paris zelf is ook anders. Let op: Dit is een ervaring voor er corona was – check eerst even of alles nog gaat zoals hier is aangegeven.

Gehandicapten kaart aanvragen bij autisme en ADHD in Disneyland Paris

Als je naar Disneyland Paris gaat met een handicap, Autisme en ADHD valt daar ook onder, kan je een speciale kaart aanvragen aan de ingang van het park. Die kaart zorgt ervoor dat je langs de speciale ingang of via de uitgang naar binnen mag bij de attractie. Zo moet je, in normale omstandigheden, minder lang aanschuiven.

Om recht te hebben op zo’n kaart moet je een bewijsje hebben van de huisarts in het frans of engels of een EU Disability Card is ook ok. Wij hadden voor een kind een bewijs mee en voor het andere zijn EU Disability Card en dat ging zonder problemen. We kregen dan voor de tweede kinderen een groene kaart voor de duur van ons verblijf, in ons geval was dat dus voor één dag.

Meer informatie over de aanvraag kan je terugvinden op de website van Disneyland Paris.

Autisme en ADHD in Disneyland Paris

Wij hebben vijf kinderen waaronder enkele met autisme en eentje ook nog eens ADHD erbij. We hebben voor twee kinderen een gehandicapten kaart aangevraagd, de groene kaart van Disneyland Paris. Dit omdat ons gezin zeven leden telt en we met twee groene kaarten genoeg hebben om met ons voltallig gezin gebruik te kunnen maken van de gehandicapten ingang. De begeleider van de mensen met zo’n groene kaart mag gratis het park binnen.

De gehandicapten ingang bij attracties

Meestal staat het mooi aangegeven waar de gehandicapten ingang is in Disneyland Paris, indien je erover kijkt of het niet duidelijk is zijn er altijd wel cast members in de buurt om meer uitleg te vragen. Uitleg vragen kan altijd in het Frans of Engels, heel af en toe eens in het Nederlands. Op die manier moet je minder lang wachten om op een attractie te mogen wat vooral bij een van mijn kinderen wel super fijn is want lang in een rij aanschuiven is echt een ramp met hem.

De gehandicapten rij bij shows

We wilden heel graag de Frozen Musical Celebration zien met de kinderen, want ze zijn nogal Frozen fans. Helaas was het ook voor de mensen met een groene kaart (gehandicapten kaart) ongeveer een uur wachten. Er was wel een bankje voorzien om op te zitten maar voor onze zoon is dat echt veel te lang. We hebben deze show dus overgeslaan. In de studio’s zagen we wel een andere show “Mickey and the Magician” , daar was het nog een klein half uurtje wachten en dat was goed te doen. Nipt, maar te doen. Die show was in een heel grote zaal waar super veel mensen binnen konden. Het wachten gebeurde gewoon buiten, in een afgesloten deel enkel voor mensen met een gehandicapten kaart.

De plaatsten voor de mensen met een beperking waren helemaal vooraan, dus dat was echt een meevallertje. We zaten super goed. De rij voor de gehandicapten nam heel de breedte in beslag dus er waren ook wat mindere plaatsen, aan de zijkant.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sofie ♥️ DLP and Disney Bound (@curses_and_kisses) op

Disney personages ontmoeten

Als je een prinsess wil ontmoeten in het princess pavilion dan moet je er zo vroeg mogelijk ‘s morgens gaan staan om een tijdslot te ontvangen.

Bij Mickey kan je gewoon binnen gaan langs de gehandicapten ingang, zonder afspraak.

Dan zijn er nog ontmoetingen in het Disneyland park zelf, daar kan je de groene kaart aan de cast medewerker tonen en normaal krijg je dan een afgesproken uur waarop je kan terug komen zonder te hoeven wachten.

Om personages te ontmoeten in de Walt Disney Studio’s moet je gebruik maken van de app lineberty.

Speciale plaatsen bij de parades

Er zijn ook speciale plaatsen voor gehandicapten tijdens de parade. Er zijn er verschillende dus je kan beter een cast member vragen! Zelf hebben wij er nog geen gebruik van gemaakt. Ook voor de illumination is er een afgezette plaats voor het kasteel maar ook daar hebben wij nog geen gebruik van gemaakt.

Nog een tip

Ik zou zeker ook aanraden om een koptelefoon tegen geluiden of oordopjes mee te nemen!

Boek nu je trip naar Disneyland Paris

Ook zin in een dagje (of meerdere) Disneyland Paris? Je kan super makkelijk alles reserveren online, klik maar hier.

Shuttle naar Disneyland Parijs

Overnachten dichtbij Disneyland Parijs

 • Disney’s Hotel Cheyenne
  • Disney’s Hotel Cheyenne® ligt op 20 minuten wandelen van de Disney®-parken en op 12 minuten wandelen van het RER-station Marne-la-Vallée Chessy. Het hotel beschikt over gratis WiFi en u kunt er gratis parkeren. U kunt Disney-figuren ontmoeten in dit hotel.
 • Disney’s Hotel Santa Fe
  • Disney’s Hotel Santa Fe® ligt op 20 minuten wandelen van de Disney®-parken en op 18 minuten wandelen van het RER-treinstation Marne-la-Vallée Chessy. De accommodatie beschikt over gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. U kunt Disney-figuren ontmoeten in dit hotel.
 • Disney’s Hotel Sequoia Lodge
  • Disney’s Sequoia Lodge® ligt op 14 minuten te voet van Disneyland Parijs en het RER-treinstation Marne-la-Vallée Chessy. Dit hotel met een Bambi-thema biedt gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. Je kunt in dit hotel elke ochtend Disney-figuren ontmoeten tussen 08:00 en 11:00.
 • City house next to Disneyland BMGUEST
  • City house next to Disneyland BMYGUEST ligt in Coupvray en biedt een gemeenschappelijke lounge. De accommodatie ligt op 37 km van Enghien-les-Bains. Dit vakantiehuis beschikt over 3 slaapkamers, een woonkamer en een flatscreen-tv, een uitgeruste keuken met een eethoek en 2 badkamers met een douche en een wasmachine. Handdoeken en beddengoed worden verstrekt. Het personeel bij de receptie spreekt Engels en Frans.
 • Fantastic four bedroom villa minutes from Disneyland Paris
  • Fantastic villa met 4 slaapkamers ligt in Coupvray in de regio Ile de France, op enkele minuten van Disneyland Parijs. Het beschikt over een tuin. De accommodatie ligt op 37 km van Enghien-les-Bains en biedt gratis WiFi en privéparkeergelegenheid.
 • Best Western Hotel Grand Parc Marne La Vallée
  • Het Best Western Hôtel Grand Parc Marne La Vallée (ex Chanteloup hôtel) ligt op slechts 14 minuten rijden van Disneyland Parijs en op 40 minuten rijden van het pretpark Parc Astérix. Dit hotel heeft een spa met een sauna en een hot tub, beschikbaar tegen een toeslag.

Ook interessant:
ASS en ADHD Hulpmiddelen
Overgewicht in Disneyland Paris

Comments are closed.