Ik kreeg van Ilse De Graaf haar boek “Afvallen met power!”. Met veel goesting begon ik erin te bladeren en algauw te lezen. Wat een power boek!

Waarom het boek Afvallen met power! een must is tijdens het afvallen

Vele diëten stellen zichzelf voor als een levensstijl en geen dieet.  Nou, ik heb daar heel vaak mijn bedenkingen bij. Natuurlijk slaag je pas in het afvallen en gaan de resultaten pas blijvend zijn als je er een levensstijl van gemaakt heb. Dat is niet altijd leuk maar het is wel logisch. Toch zijn heel veel mensen teleurgesteld na het volgen van een bepaald dieet. Vooral na korte hevige dieeten waarin ze heel wat kilo’s afvallen binnen (te) korte tijd. Dat kan, dergelijke dieten kunnen een goede start zijn. Maar als je daarna niet rustig aan opnieuw opbouwt en een ander voedingspatroon ontwikkeld dan voor het dieet dan ben je eraan voor de moeite. Je zal in recordtempo opnieuw aankomen en daar sta je dan.

afvallen met power mama abc blog

Afvallen met power! doe je met de voetjes op de grond

Daarom ben ik fan van Ils haar boek, Afvallen met power! Het boek is geen wondermiddel, het belooft niet om vijf kilogram kwijt te spelen in twee weken. Nee, het boek is een hulpmiddel om een nieuwe, gezonde, levensstijl te creëren. Ilse vertelt in het boek haar kijk op gezonde voeding, met duidelijke voorbeelden en lijstjes. Ze geeft bergen tips en praat ook over het belang van sport en beweging.

De POWER methode

Het boek bevat dus Ilse haar filosofie waarin ik me helemaal kan vinden en helpt je mee op weg om een gezonde levensstijl te realiseren. We weten allemaal wel wat je ongeveer moet doen en laten om gezond te zijn. Maar, het weten en het effectief doen, laat staan volhouden is heel wat anders. Het boek Afvallen met power! helpt je daarbij, stap voor stap. Je leert doelen op stellen en hoe je ermee om kan gaan. In acht stappen leer je werkelijk jezelf opnieuw te programmeren en dus stap voor stap je nieuwe levenswijze vorm te geven en dat ook werkelijk te doen. Je krijgt meer inzicht in je struikelblokken en je kan beter omgaan met valkuilen. Iets waar ik heel erg moeite mee heb en dus enorm blij ben met het inzicht van dit boek.

Wat me ook geraakt heeft in het boek is het stuk over “Emotie-eten werkt niet” want dat is voor mij wel een dingetje. Ik ben er nog volop mee aan de slag maar ik heb er zin in én ik kan het!

Ik ben alvast enthousiast over dit boek. Het boek oogt heel fris, het is duidelijk en staat vol bemoedigende woorden en het geeft me heel veel inzicht in mezelf en laat me doorzetten.


Het boek Afvallen met power! kan je hier kopen. 
Bezoek de facebookpagina van Weight Loss Ninja en maak je lid van de community voor die extra motivatie en lotgenoten!

There are 2 comments

Comments are closed.