Lissabon is bij de Belgen enorm populair voor een citytrip. Ook families met jonge kinderen vinden de weg naar de trendy Portugese hoofdstad want Lissabon blijkt heel kidsproof te zijn. De stad beschikt bovendien over een awardwinnend familiehotel speciaal ingericht op een verblijf met kleine kinderen.

1. Kleinschalig en overzichtelijk

Lissabon is een overzichtelijke stad: alle highlights en bezienswaardigheden zijn goed te bereiken en liggen vlakbij elkaar. De stad is verdeeld in verschillende wijken met elk een eigen karakter. Doordat Lissabon op zeven heuvels is gebouwd, lijkt een stadsbezoek met kleine kinderen niet evident. Gelukkig heeft Lissabon daar iets op gevonden: Tram 28

Reizen met kinderen naar Lissabon

2. Leuk voor jong en oud: Tram 28

Lissabon staat bekend om haar mooie pleinen, smalle straatjes en Fado restaurants maar ook om haar hoogteverschillen. Zo kunnen de vele trappen een behoorlijke uitdaging zijn tijdens een familieuitstap. De karakteristieke trams – in het bijzonder de beroemde Tram 28 – en de lokale stadsliften – zoals de 45 meter hoge Elevador Santa Justa – bieden dan oplossing. Ze brengen vakantiegangers niet alleen gemakkelijk van beneden naar boven en weer terug, maar zijn ook een beleving op zich, voor jong en oud.

3. Stad en strand

De combinatie ‘stad en strand’ maakt van Lissabon de ultieme bestemming voor families met kinderen. Na een dag in de stad is een relaxdag aan het water een leuke afwisseling. De Atlantische kust met bekende badplaatsen als Cascais en Estoril ligt op ongeveer een half uur rijden van het centrum. De rustige zandstranden van het nabijgelegen eiland Setúbal zijn gemakkelijk te bereiken via de Ponte de 25 de Abril (Lissabons eigen ‘Golden Gate Bridge’).

Reizen met kinderen naar Lissabon

4. Alternatieve ‘musea’

Musea en jonge kinderen gaan niet altijd goed samen. Gelukkig ligt de kunst in Lissabon letterlijk op straat: overal kom je prachtige mozaïeken en tegeltjes (azulejos) tegen. Verder beschikt de stad over Europa’s grootste aquarium Oceanário en de stadsdierentuin Jardim Zoológico de Lisboa, absoluut een aanrader met de kids!

Reizen met kinderen naar Lissabon

5. Baby- en kinderproof hotel

In het oude centrum van Lissabon, middenin de wijk Chiado, ligt het awardwinnende Martinhal Lisbon Family Suites. Dit stadshotel is speciaal ingericht voor een familieverblijf. De kamers en appartementen zijn ruim opgezet, stijlvol ingericht en heel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. De babyconciërge zorgt ervoor dat het ‘home away from home’ bij aankomst van alle gemakken voorzien is: van babybedjes, – badjes, flessenwarmers, wc-verkleiner tot opstapjes en draagdoeken. Ouders kunnen romantisch samen een hapje eten in de stad terwijl de kleintjes in de watten gelegd bij de Pyjama Club. Ook een oppas – die op de eigen kamer een oogje in het zeil houdt – behoort tot de mogelijkheden. Niet voor niets ontving Martinhal in augustus 2018 voor de tweede keer op rij de Junior Design Award voor ‘Best Family Travel Brand’.

Reizen met kinderen naar Lissabon

6. Transfer met kinderzitjes

Vanuit België zijn er meerdere vluchten per dag naar Lissabon. Vluchten landen bijna ‘in de stad’ waardoor vakantiegangers nauwelijks extra reistijd kwijt zijn: vanaf de luchthaven sta je binnen 15 minuten in Baixa-Chiado, het gezellige oude gedeelte van Lissabon. Reis je met een baby? Regel dan je transfer via het familiehotel, Martinhal Chiado en de chauffeur voorziet de wagen van kinderzitjes.

Over Martinhal Family Hotels & Resorts

Van een hotel in het beroemde Quinta do Lago in de Algarve, tot een locatie in de prachtige stadskern van Lissabon. De hotelketen Martinhal Family Hotels & Resorts wordt geroemd om zijn unieke familieconcept. De vier hotels Martinhal SagresMartinhal CascaisMartinhal ChiadoMartinhal Quinta behoren allen tot het prestigieuze Duitse label Kinder Hotels en zijn ontworpen in samenwerking met families. Martinhal biedt luxe familievakanties met een bijzonder hoog niveau van familievriendelijke accommodaties, restaurants, bars en voorzieningen voor kinderen. De essentie van Martinhal is het samenbrengen van luxe, comfort, design en uitstekende service voor het hele gezin.

Meer info Martinhal: www.martinhal.com

Comments are closed.