Nog 12 dagen en het is Kerstmis. Veel kans dat ook bij jou de kerstboom al staat. Misschien liggen er zelfs al enkele cadeautjes onder. Kerstmis is een periode vol verwachting en spanning. Zelf vind ik Kerstmis heel erg fijn. Ik hoop altijd dat Kerstmis een tijd is van gezelligheid en vol met liefde en genegenheid. Ik vind het dan ook heel belangrijk om dat samen te vieren met mijn gezin. Ook de periode ervoor, het ernaar toe leven. In een gezin kan dat heel goed door middel van een voorlees moment. Je kan er zelfs een ritueel van maken, elk jaar hetzelfde boekje lezen op kerstavond bijvoorbeeld. Afwisselen kan natuurlijk ook. In de tijd voor Kerstmis kan je elke avond een bladzijde lezen. Heerlijk. Hierbij geef ik je alvast enkele leuke kerstboeken voor kinderen.

2 Kerstboeken over de geboorte van Jezus

Een nacht om nooit te vergeten

een nacht om nooit te vergeten - kerstboeken voor kinderen aftellen naar kerst

Auteur: Peter Bajo, Nederlandstalig, 32 paginas, Uitgever: Bakermat, ISBN 9789059241107

Dit is het ware verhaal over de geboorte van Jezus. Meer dan 2000 jaar geleden werd Jezus geboren. Jaren later vonden heel wat mensen dat een heel belangrijke gebeurtenis. Zo belangrijk zelfs, dat ze de nieuwe jaartelling met de geboorte van Jezus lieten samenvallen. Jezus werd bijgevolg geboren in het jaar 1. Nochtans begon het allemaal heel gewoon. Maria en Jozef, de ouders van Jezus, waren heel gewone mensen die woonden in Nazareth, een klein dorp in Galilea, een land aan de Middellandse Zee. Op een dag kregen ze bericht van de keizer van Rome dat ze voor een volkstelling naar Bethlehem moesten gaan. Een verre reis begon. Een zware reis werd het voor Maria want ze was zwanger. Haar baby kon elk moment geboren worden. Dit boek vertelt het echte kerstverhaal. Het verhaal van Jezus die op aarde kwam en mens tussen de mensen werd.

Bijzonder bezoek in de stal

bijzonder bezoek in de stal - kerstboeken voor kinderen aftellen naar kerst

Auteur: Juliet David, Nederlandstalig, 32 paginas, Uitgever: Ark Media, ISBN 9789033884245

Bijzonder bezoek in de stal. Dit sfeervolle kerstprentenboek vertelt het bijbelse kerstverhaal door de ogen van Karin de Koe. Ze staat op het punt om lekker te gaan slapen als er plotseling bezoek voor haar staldeur staat. Eerst komen de konijntjes, dan de vos. Als de dieren eindelijk in slaap zijn gevallen worden ze opgeschrikt door de herbergier die twee mensen meebrengt, het zijn Jozef en Maria. De dieren zijn getuige van de geboorte van Jezus en van de herders die op even op bezoek komen. Het wordt een nacht die Karin niet snel zal vergeten. De paginagrote illustraties met zacht kleuren een leuke details brengen het verhaal echt tot leven! Een heerlijk voorleesboek in de kerstperiode voor kinderen vanaf 2 jaar. Door aantrekkelijk lage prijs ook zeer geschikt als geschenk bij kerstvieringen op school en in de kerk.

2 Kerstboeken over het gebeuren

Kas viert Kerstmis

kas viert kerstmis - kerstboeken voor kinderen aftellen naar kerst-1

Auteur: Pauline oud, Nederlandstalig, 32 paginas, Uitgever: Clavis B.V.B.A., ISBN 9789044816556

Kas en papa hebben hun laarzen en dikke handschoenen aan. Ze lopen voorzichtig door de sneeuw. Af en toe glijden ze een beetje uit. Hé, waarom dragen ze een boom? Kas weet wel waarom: het is bijna Kerstmis! Daarom versiert hij samen met mama en papa de boom met lichtjes en schitterende sterren. Daarom liggen er zoveel cadeautjes onder de kerstboom. En daarom komen oma en opa in hun mooiste feestkleren op bezoek. Kas en Flap houden van Kerstmis!

Kerstmis met Fien en Milo

kerstmis met fien en milo - kerstboeken voor kinderen aftellen naar kerst-2

Auteur: Pauline oud, Nederlandstalig, 32 paginas, Uitgever: Clavis B.V.B.A., ISBN 9789044811421

Fien en Milo gaan een kerstboom kopen. Ze hebben warme kleren aan, want het sneeuwt. In de tuin maken ze een sneeuwpop. Binnen versieren ze de kerstboom. Fien en Milo kiezen kerstballen, slingers en een piek voor boven in de boom. Maar als de kerstboom klaar is, is Milo plots verdwenen …
Een gezellig kerstverhaal over spelen in de sneeuw en een kerstboom versieren. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

2 Kerstboeken omdat ze anders zijn

De kleine helper van de Kerstman

De kleine helper van de Kerstman - Kerstboeken voor kinderen

Auteur: Kathleen Amant,  Nederlandstalig, 32 paginas, Uitgever: Clavis B.V.B.A., ISBN 9789044814330

Abel is een klein jongetje met een grootse droom. Hij wil graag Kerstman worden.
Helemaal alleen gaat hij op zoek naar de echte Kerstman.
En die is wat blij dat er eindelijk iemand komt helpen om de cadeautjes in te pakken.

Het boompje

het boompje - kerstboeken voor kinderen aftellen naar kerst-4

Auteur: Loek Koopmans, Nederlandstalig, 26 pagina’s, Uitgever: Christofoor, ISBN 9789062381258

Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En hij wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Met Kerstmis gaat ten slotte zijn wens in vervulling, maar anders dan hij had gedacht… Een ontroerend kerstverhaal naar een gedicht van Friedrich Rückert (1788-1866).

Aftellen naar Kerst

Samen met 23 andere bloggers tel ik af naar kerst. Dit artikel is een onderdeel van het grote geheel bedacht door Fleur!
Hieronder worden alle artikels weergegeven. Dit overzicht vult automatisch aan, dus kom regelmatig kijken! Gisteren kregen we handige tips om foto’s te maken voor kerstkaartjes van Janske . Morgen is het de beurt aan Marijke, ze gaat kerstkaarten maken.

[inlinkz_linkup id=680263 mode=1]

Lees ook: 3 leuke kinderboeken voor tijdens de vakantie
Wonderlijke verhalen uit het sleutelbos

There are 3 comments

Comments are closed.