Het is winter! Hierbij geef ik vijf tips om de winter net iets comfortabeler door te komen:

Vijf tips voor deze winter

Winter tips mama abc blog

1 – Installeer de app doctena

De app Doctena kan een antwoord bieden in een ‘crisissituatie’. Via dit platform kan je namelijk gemakkelijk en snel een medische afspraak maken online. Je kan op naam, locatie, taal en type dokter (huisarts, kinderarts, specialist, etc.) filteren en je zoekactie verfijnen om een beschikbare afspraak te vinden.

 Vervolgens krijg je een lijst van dokters met alle time slots die nog steeds open zijn. Eenmaal je een geschikt uur gekozen hebt, moet je enkel nog je algemene gegevens aanvullen (naam, telefoonnummer, email, etc.). En klaar is kees! Binnen een uurtje kan je al op consultatie gaan met je zoon/dochter.

2 – Neem vitaminen en weerstand van Alvityl

Extra vitaminen nemen is altijd goed, zeker in de winter! Deze van Alvityl zit vol goede bestanddelen en kan je makkelijk toedienen. Extra leuk is dat 1 fles gaat voor het hele gezin, je moet gewoon kijken naar hoeveel lepeltjes je mag nemen. De smaak valt ook heel goed mee, enkel de oudste dochter wil het niet nemen (maar dat wil ze nooit).

3 – Gebruik lipbalm

Door de koude zijn lippen extra gevoelig, dan is het heerlijk om deze te verzorgen met een passende lipbalm. Voor kindjes vind ik potjes waarbij je de lipbalm moet aanbrengen met je vinger ideaal! Een stick kraken ze veel te vlug af.

4 – Winter protection Face en Lips

Ik heb de adventskalender van Rituals gekocht en een van de eerste pakjes dat ik mocht openmaken was de Winter Protection Face en Lips. Een geweldige bescherming voor zowel de lippen als het gezicht. Ik doe het elke dag op, onder mijn make-up. Ook een echt heel handige 2-in-1 verpakking. Koop hem hier!

5 – Hydrating hand lotion

Ook deze zat in de adventskalender van Rituals, ideaal om de droge handjes door de koude in te wrijven en op te warmen! Maak er een heerlijk momentje van met een lekkere  handmassage. Kinderen kunnen daar ook heel erg van genieten.