Eén van onze favoriete Date Night dingen om te doen is naar de sauna gaan. Dat hoeft ook niet persé ‘s avonds te zijn hoor, wij gaan evengoed in de voor- of namiddag. Zo hebben we ons tien jarig huwelijk gevierd, tijdens de schooluren naar de Wellness Sauna en genieten maar. Voordeel van het tijdens de schooluren in te plannen is voor ons dat wij dan maar babysit nodig hebben voor één kindje. We hebben al verschillende Wellness centrum’s bezocht en merken toch best een groot verschil. Als eerste wil ik het hier op mijn blog over Yuna Wellness hebben, dit was ook de laatste dat we bezocht hebben. We zijn er al zo’n drie of was het nu vier keer geweest.

yuna wellness date night mama abc blog

Lees meer: 20 Date Night ideeën bij je thuis

Yuna Wellness is privé

Nouja, wij gaan eigenlijk nooit naar een openbaar Wellness centrum. Ik zou dat best wel nog eens doen, mijn man helemaal niet en als date is het natuurlijk gewoon veel gezelliger als het privé is. Dan lopen we ongegeneerd in ons blootje rond, praten we over wat we maar willen en doen en laten we waar we gewoon zin in hebben zonder ons iets te moeten aantrekken van andere gasten.

De ligging

Voor ons is de ligging van Yuna Wellness ideaal, we zijn er op nog geen tien minuutjes rijden. Vanaf de school van de kinderen op nog geen vijf minuten. Dus perfect! Yuna Wellness is gelegen in Marke.

Het onthaal

We werden al altijd heel vriendelijk onthaald, het is ook te merken dat de mannelijk uitbater er een passie voor heeft. Hij geeft geduldig de uitleg en laat alles zien. Als er vragen zijn kunnen we ook ten allen tijde bij hem terecht, zelf nog nooit gebruik van moeten maken. De ontvangstruimte is best ruim en gezellig, de rondleiding en volledige uitleg is natuurlijk in het Wellness zelf.

De faciliteiten

yuna wellness date night mama abc blog

Verwarmd zwembad

Er is een verwarmd zwembad dat verlicht wordt met lamp dat voortdurend verwisseld van kleur. Heel leuk om even in te relaxen en te knuffelen of elkaar te pesten. Je moet wel in beweging blijven om het niet koud te krijgen.

Sauna

De sauna staat buiten en is net groot genoeg om er met twee te kunnen in liggen. Als je met meerdere mensen zou gaan moet je dus rechtzitten. Er is zoals in volgens mij elke sauna een zandloper, thermometer en opgiet ketel aanwezig. Buiten is er ook een natuurlijk afkoelbad waar je achteraf jezelf in kan onderdompelen. Ook is er een koude douche aanwezig indien je dat verkiest.

Watermassagebad

Er is een rond bubbelbad, heel mooi maar ik hou liever van een echte jacuzzi. Het water moet je zelf laten lopen en dat duurt wel eventjes. De tip dat ik kan meegeven is als het bad halfvol is, ga er al in want het water koelt wel af na een tijd. Het bad is wel heel gezellig en leuk. Toch niet aan te raden tijdens de winter vind ik persoonlijk. Ik heb het graag heel warm in een bad en dat is hier niet het geval.

Turks stoombad

Het Turks stoombad is wat ik van een stoombad verwacht. Lekker warm en vol stoom! Heerlijk om in te zitten.

Ontspanningsruimte met lichttherapie

Er staat een zetelbed waar je lekker kan ontspannen en genieten van de muziek en de kunstmatige sterrenhemel. Het is wel een dingetje dat je niet nat op de zetel mag liggen en er ook niet op mag eten.

Douchekamers

Er zijn ook douchekamers voorzien met verschillende soorten douches, fijn als afsluiter.

Hapjes en drankjes

Bij de basis formule krijg je gratis water, een glaasje versgeperst fruitsap en een schaaltje met nootjes en koekjes en warme dranken. Daarnaast is er nog vanalles te verkrijgen in de mini bar.

Arrangementen

Naast de basis formule kan je ook bepaalde arrangementen aanvragen met BBQ of massage of dergelijke zaken. Wij hebben al ervaring met het ontbijtarrangement en het chocoladefondue arrangement.

Ontbijtarrangement

Ik ben heel erg fan van ontbijten en het ontbijt is best goed. Het is niet heel uitgebreid maar wel voldoende! Zeker een fijn begin van de dag en het Wellness gebeuren. Een aanrader!

Chocoladefondue arrangement

Het chocoladefondue arrangement vind ik ergens tegenvallen, dit vooral om de reden dat het fruit dat erbij ligt niet gesneden is. Ik snap waarom hij dat niet doet, als het niet opgegeten wordt is het voor de vuilbak. Toch vind ik dat alles zou moeten gesneden zijn, dat is voor mij een reden om dat niet nog eens te vragen. Verder is het wel heel lekker!

Er is natuurlijk nog veel meer te beleven en te ervaren, dit gaat hier puur om mijn ervaringen. Lees meer wat er mogelijk is en hoeveel het kost op de website.

Veel liefs,
Sofie

There is one comment

Comments are closed.