In Yoshi’s Crafted World kunnen spelers met Yoshi een enorme wereld verkennen die is opgebouwd uit allerlei alledaagse voorwerpen, zoals dozen en papieren bekertjes. Elk level heeft zijn eigen thema, puzzels en verborgen schatten. Daarnaast heeft elk level een achterkant, waarin de speler het level achterstevoren kan doorlopen, met nieuwe perspectieven om te verkennen en de uitdaging om alle verstopte Poochy-Pups te vinden. Spelers kunnen alle levels ook samenwerkend met een tweede speler doorlopen.

Koop Yoshi’s Crafted World hier.

Wat mijn zoon van negen jaar over Yoshi’s crafted world zegt

Hoe Yoshi’s Crafted World eruit ziet

Yoshi’s Crafted World is een kleurrijke 2.5D (Het lijkt 3D, met allerlei gaande op de achtergrond, maar in werkelijkheid kan je enkel vooruit/achteruit en omhoog/omlaag) platformen met schattige karakters  en twinkelende effecten. De levels lijken gemaakt te zijn uit  karton, touw en ander knutselgerief wat het geheel een hele knusse sfeer geeft.

Het wijkt niet af van de moderne Mario-look die we gewend zijn van Nintendo en die we terugvinden in alle andere gerelateerde games op de Nintendo Switch. Het blijft nog steeds erg verfrissend om te zien met kleuren die van je scherm spatten en prachtige animaties.

Hoe het klinkt (effecten / muziek / stemmen)

Zoals we gewend zijn van een Nintendo game, is ook het geluid weer top. De Yoshi’s hun stemmen passen goed bij ze en ook de geluidseffecten van de andere “wezentjes” zijn dik in orde. Het zou geen Yoshi spelletje zijn zonder een overvloed aan twinkels, boings en dzjoefen en die zijn dan ook overvloedig aanwezig.

Hoe het speelt

Yoshi’s Crafted World speelt helemaal volgens de gekende Mario platformen formule waarbij je je doorheen een lineair level moet springen, duiken, vliegen…. zonder de rijkelijk aanwezige vallen en monsters te raken. De controle over je Yoshi is heel vlot en reageert heel vlot. Je bestuurt je Yoshi uitsluitend met de D-pad en de knopjes.

Het verhaal

Op de top van een berg wonen de Yoshi’s, de mythische ‘huisdieren’ van Mario & Luigi. Ze leiden daar een gelukkig leventje want ze wonen bij de Dromen Zon die elke droom van de Yoshi’s laat uit komen. Als Kamek en Bowser JR het bestaan van de Dromen Zon ontdekken trekken ze er op uit om hem te stelen en het is vervolgens aan de Yoshi’s om hun geliefde Dromen Zon terug te halen.

Is het leuk om te spelen?

In Yoshi’s world zitten de levels vernuftig goed in elkaar, met heel wet extra elementen zoals een gigantisch monster dat het level achter je vernielt en waar je voor moet vluchten. Als je een level speelt dan herhaalt het zich soms, zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je in een level moet vluchten voor een dinosaurus, terwijl je even later zelf de dinosaurus bent die de tegenstanders moet vangen. De eenvoud van het platformen-stuk, gecombineerd met de grote verscheidenheid in creatieve levels maakt dat dit spel non-stop fun is.

Samen spelen of alleen spelen?

Als je samen speelt kun je elkaar gooien (in je mond houden en uitspugen) en berijden. Je kunt niet te ver uit elkaar lopen/springen. Maar als je alleen speelt kun je zo snel als je wilt gaan.

Koop Yoshi’s Crafted World hier.

Comments are closed.