Zelf ben ik een enorme skin care fan: genieten van een heerlijk lang bad in de winter, een hydraterend maskertje smeren na een lange dag of gewoon ‘s ochtends jezelf verzorgen. Heerlijk vind ik het! Maar niet iedereen heeft tijd voor 12 stappen in zijn skin care routine, of heeft het budget om elke dag nieuwe serums te proberen. Daarom stel ik alvast enkele simpele tips op waar je ook met een kleiner budget verder mee kan.

Waar kan je op letten bij gezichtsverzorging?

Gezichtsverzorging is iets oh zo persoonlijk: wat werkt voor de ene huid, werkt niet voor de andere. Voor je iets koopt, test je dus best een klein beetje product. Bij veel winkels krijg je een staaltje als je erom vraagt, of bij online aankopen kan je kiezen voor de leukste testers. Wanneer je al iets beter bekend bent met gezichtsverzorging, kan je ook letten op de ingrediënten: vitamine C of A zijn sterk actieve ingrediënten die je altijd moet uittesten, terwijl je met hyaluronzuur of squalane weinig mis kan doen. Ook fruitzuren, of AHA’s, zijn ingrediënten waar de meeste huiden wel tegen kunnen. En dan mijn laatste tip: of je nu een vette, droge, combinatie huid nodig hebt, elke huid heeft hydratatie (de huid is een echte spons) en exfoliatie (hallo dode huidcellen) nodig om stralend te blijven. Het zit ‘m gewoon in de frequentie. Te veel exfoliatie zorgt voor dehydratatie, en te veel (of zware) hydratatie zorgt voor onzuiverheden. It’s all about balance.

Start met de basics

Onder huidgoeroe’s heeft iedereen zijn eigen mening, maar met deze tip kan je al zeker verder: investeer in gezichtsverzorging met werkende ingrediënten wanneer je het lang op je gezicht hebt. Een hydraterend of anti-age serum is dus worth the investment want het kan een hele nacht inwerken. Terwijl je voor een zachte reiniger een voordeligere optie kiezen met minder actieve ingrediënten. Een voordeliger hydraterend serum afwisselen met een diep reinigend en anti-aging masker, is ook een goede combinatie van ‘high-low skincare’. Al langer ben ik fan van de heerlijke handcrème van Rituals (zeker in de frisse wintermaanden), dus ik was wel benieuwd toen ze ook gezichtsverzorging uitbrachten: Namaste anti-aging face oil en radiance day cream. Sounds promising! Een lichte, hydraterende crème die je serum beschermt, is dus een perfecte optie. Extra bonus? Er zit geen parfum in, wat de kans vermindert dat je huid geïrriteerd zou geraken.

Wat zijn jouw favoriete producten? Laat het me weten in de comments!

Comments are closed.