Binnenkort wordt mijn mama zestig jaar oud. Een mijlpaal dat mijn zus en ik niet zomaar voorbij konden laten gaan! Omdat haar verjaardag heel erg dicht bij Kerst ligt én omdat het verrassingseffect groter is besloten we om het feestje een maand op voorhand te houden. Nu, een feestje organiseren voor alle familie en vrienden dat geheim moet blijven is niet zo simpel. Ten eerste was er al een zoektocht naar haar vrienden, gelukkig konden we meteen op heel wat enthousiasme rekenen en kregen we de goede adressen aangereikt. Ten tweede moesten we ook een plannetje verzinnen om mama ter plaatse te krijgen, ook dat is goed gelukt dankzij een lieve tante!

Verrassingsfeest Mama ABC

De verrassing was écht geslaagd

Zelfs een beetje té geslaagd. Op een bepaald moment dachten zowel mijn zus als ik dat we de ambulance moesten bellen. Dit deden we niet en was gelukkig ook niet écht nodig. Ze wist tot op het allerlaatste moment echt hélemaal van niets en was super verrast. Plannetje meer dan geslaagd! Nouja, ze liep ten eerste bijna weg en het duurde echt lang voor ze bekomen was van de verrassing. Uiteindelijk was het een schitterend feest en was ze, en is ze, zot-content. Haar “Ge moet niets organiseren hoor voor mij.” werd vergeten en de herinneringen zal ze echt wel blijven onthouden. Het was dan ook een avond om nooit te vergeten! Zelfs ondanks het politie bezoekje “Kan het een beetje stiller.” was het een schitterende avond. Mijn zus en ik hebben er héél wat werk ingestoken en we waren dan ook heel erg opgelucht dat alles bijzonder goed verlopen is, de gasten waren heel erg blij en onze mama was dolgelukkig. Plannetje geslaagd!

Verrassingsfeest Mama ABC

Verrassingsfeest Mama ABC

Verrassingsfeest Mama ABC

Enkele details van het feest

De uitnodigingen en drankkaartjes

Deze heb ik “natuurlijk” zelf gemaakt én geprint met mijn favo printer de HP Envy Photo!

HP Envy Photo Printer Mama ABC

De zaal

We hadden het zaaltje gehuurd in de straat van mama zelf. In de voormiddag gingen we de zaal versieren maar het risico was te groot om ontdekt te worden dus heel simpel wij vroegen haar als babysit want we hadden een “receptie van Bram zijn werk”. Ideaal, zo kon mama ons niet zien én hadden wij geen kinderen in de buurt zo konden we lekker goed doorwerken. De zaal was een gewoon parochiezaaltje dat wij mooi aangekleed hebben. Er was ook een aparte ruimte waar de kindjes naar hartenlust konden spelen.

Zaal Mariadorp Mama ABC Blog

Het eten

De aperitief waren groentjes en chipjes van bij Albert Hein, gewoon lekker simpel, makkelijk en toch lekker. Het avondmaal was Traiteur Soubry (onze buren) met heerlijke ovenbroodjes gevuld naar keuze met warme hesp of hamburger en groentjes. Lekker en ook heel handig omdat dit fingerfood is en we dus geen borden moesten voorzien. Als dessert heb ik een lekkere taart laten maken in de vorm van een zwembad (heel toepasselijk voor mijn mama) en dan nog enkele gewone taarten + wat losse dessertjes zoals chocomousse, cake en pralines.

Taart Mama ABC

Taart Mama ABC

Taart Mama ABC

De versiering

We hadden voornamelijk ballonnen, gevuld met helium, slingers maar hetgeen de meeste aandacht trok was de fotoslinger!! Ik heb een fotoslinger laten maken met heel wat leuke foto’s van mijn mama en onze kindjes. Ik was een beetje benieuwd naar het resultaat omdat er enkele foto’s bijzaten van niet zo’n goede kwaliteit maar dat viel echt bijzonder goed mee in het resultaat. Mijn mama is er heel erg blij mee en hij hangt nu nog uit in haar huis. Je hebt wel wat werk om de fotoslinger in elkaar te steken maar eens je doorhebt hoe je dat vlot kan doen gaat het wel vooruit. Ik heb het mijn neefje laten doen, dat kan ook natuurlijk.

Fotoslinger Mama ABC

Fotoslinger Mama ABC

De drank

Qua drank hebben we zelf de cava ingekocht toen er een grote promotie was, de rest kwam van bij La Bouteille d’ Amour. Dit omdat ze een makkelijke service hebben: ze komen de drank in een koelwagen brengen en we hadden daar meteen ook partytafels bij gehuurd. Het handige is ook dat ze de dranken retour nemen en je ook gratis glazen erbij krijgt die je zelfs niet perfect moet afwassen bij het terug geven. Hoe makkelijk is dat!

Na het feestje

Als verrassing hebben mijn zus en ik een leuk fotoboek gemaakt van de foto’s van het feest voor mijn mama. Zo kan ze eindeloos blijven nagenieten!

Het feestje was meer dan geslaagd. Super blij!!

Video beelden van het feestje kan je hier zien.

Psst wist je al dat mijn zus zwanger is? Volg het hier.

Veel liefs,
Sofie

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.