Wafels smaken zo goed als altijd én zeker als ze een hartjesvorm hebben!
Dit is hoe ik mijn vanille wafels maak.
Ingrediënten
- 450 gram bloem
- 250 gram suiker
- 5 zakjes vanille suiker of een lepel vanille extract
- 5 eieren
- 250 gram boter
- vetstof voor het wafelijzer
- hartvormig wafelijzer
Bereiding van de hartjes wafels
- Meng de suiker, bloem en de vanille.
- Smelt de boter en giet ze bij de mengeling.
- Voeg de eieren er één per één bij, blijf mengen.
- Maak het beslag zo homogeen mogelijk.
- Maak je wafelijzer goed warm en wrijf in met boter of olie tegen het plakken.
- Schep een hoopje beslag in het wafelijzer. Dat kan met twee eetlepels of met een ijsschep.
- Bak ze bruin in 4 a 5 minuten, dit hangt af van je wafelijzer.
- Leg ze op een rooster zodat ze mooi kunnen afkoelen.
- Werk af met een topping naar keuze of zo uit het vuistje.
- Geniet!