Trolls Dreamworks Review Film

Trolls, die plastieken poppetjes met lange haren!

Als ik aan trollen denk, denk ik meteen terug aan mijn kindertijd. Bruine plastieken poppetjes met gekleurde langen rechtopstaande haren. Ik had er heel wat van, volgens mij herinner ik vooral sleutelhangers. Heerlijke nostalgie dus. Toen ik hoorde dat Dreamworks een film maakte over Trolls was ik meteen benieuwd. Omdat een bioscoopuitstap niet altijd in ons budget past hebben wij de DVD release afgewacht. Ik bekeek hem met mijn 5 kinderen en iedereen had er wel een mening over.

Trolls, de film

In de film zijn de poppetjes vrolijk gekleurd en lijken ze van suède gemaakt te zijn.

Het verhaal gaat over de Trolls die gezellig in hun Trollenboom wonen, omgeven door Bergens. Nee niet door échte Bergens, maar Bergens zijn monster achtige wezens die ongelukkig zijn! De Trollen zijn altijd een en al vrolijkheid met een dikke laag glitters erop. Dus heel erg logisch, als de Bergens Trolls eten zullen ze ook vrolijk en gelukkig worden. Ze geloven dus dat ze enkel gelukkig kunnen worden door Trolls te eten. Trolls eten mag slechts op 1 dag in het jaar namelijk op Trollstice.

Dit jaar is het een heel speciale Trollstice, er is namelijk een Bergens Prinsje dat nog nooit een Troll heeft gegeten! De papa van Prins Gristle, King Gristle Sr. heeft voor hem een speciale Troll uitgekozen: Poppy!

Poppy is de prinses van het Trollenvolkje, en tevens de vrolijkste Troll van alle Trolls. Prins Gristle is er helemaal klaar voor, hij neemt ongeduldig de Troll en bijt er zo vlug mogelijk in! Gauw spuugt hij Poppy uit want er zit een vies smaakje aan. Verbazing alom! Dan merken ze dat ze erin geluisd zijn. Poppy is vals en er is geen enkele Troll mee te bespeuren op en rondom de Trollenboom. De Trollen zijn ontsnapt!

Trolls Dreamworks Review Film

Waar het verhaal echt van start gaat

Het verhaal gaat verder enkele jaren later. Poppy is opgegroeid en de Trolls leven vrolijk en veilig diep in het bos. Ze feesten vaak, knuffelen om het uur, dansen, zingen en scrapbooken erop los. Poppy besluit het allergrootste feest te geven aller tijden tot afkeuring van Branch (Knoest in het Nederlands, wij kijken altijd Engels). Branch is heel erg achterdochtig en bereidde zich al die jaren voor op een inval van de Bergens. Hij ziet er ook helemaal niet zo vrolijk als de andere Trolls, hij heeft een blauwe huidskleur en zwarte haren. Hij is de grumpy Troll!

Natuurlijk, zoals je wel kan raden, loopt het mis. De Trolls ontdekken door het allergrootste feest met veel te veel glitters waar de Trolls zich verborgen houden. De Bergens slagen erin enkele Trolls te kidnappen en dan start het verhaal echt. Poppy besluit om ze te gaan bevrijden …

Ze probeert Branch over te halen om mee te gaan maar dat lukt in eerste instantie niet … wat dan volgt is in eerste instantie voorspelbaar maar mooi weergegeven. Nou, ik ga hier natuurlijk niet alles verklappen! Ik pinkte zelfs op een gegeven moment meer dan 1 traantjes weg.

Van de makers van Shrek, Madagascar en Kung-Fu Panda komt Dreamworks Animation met Trolls! De altijd vrolijke Poppy en pessimistische Branch kijken machteloos toe hoe hun vrienden ontvoerd worden door de slechte Bergens. Hoog tijd voor de kleurrijke trollen om op avontuur te gaan en hun vrienden te redden. Trolls zit bomvol felle kleuren, hilarische fratsen, fijne muziek van Justin Timberlake én zwaartekracht-tartend haar zit, waardoor het gegarandeerd plezier is voor het hele gezin!

Onze mening over Trolls

De kinderen

De kinderen vonden de film heel mooi. Ze werden vrolijk van alle kleurtjes en glitters. De Trolls kunnen heel erg veel doen met hun haar, ze gebruiken het voor vanalles en nog wat, dat vonden ze super cool en ook grappig. Er werd meermaals tijdens de film luidop gelachen en gewezen naar het scherm. Ja, de film werd zeker goedgekeurd door hen. Vooral onze oudste dochter is fan, vrolijke kleurtjes, heel veel glitter en veel muziek.

De ouders

Dan spreek ik hier vooral voor mezelf. Ik vond de film als ouder ook echt super fijn om te bekijken. Dat vind ik toch best belangrijk aan een animatie film, het is fijn om mee te kijken met de kinderen en er ook van te kunnen genieten. De Trolls zijn vrolijk om naar te kijken, der poept eentje cupcakes en de andere glitter. Ook de gekke figuren en bloemen rondom zijn hilarisch. De muziek en bijhorende teksten zijn heel leuk, verzorgd en vooral gekend, wat de kinderen minder door hadden. Zoals True Colors, Can’t stop the feeling, Hello en nog veel meer herkenbare muziek. In de Engelse versie hoor je Justin Timberlake en in de Nederlandse Laura Tesoro.

Zoals ik al zei heb ik ook enkele traantjes weggepinkt! Ik wist niet goed wat ik van de film verwachtte. Mijn verwachtingen lagen qua verhaallijn niet zo hoog en daar ben ik wat op teruggekomen. Ik had wel een idee waar de film toe zou leiden, dat was namelijk “Dat de Bergens zouden ontdekken dat ze ook gelukkig kunnen zijn zonder Trolls te eten.” Ligt wat voor de hand vond ik, maar ik hou wel van een positief einde. Toch waren er enkele twists in het verhaal dat ik helemaal niet zag aankomen, over verraad bijvoorbeeld. Ja, ik vond hem goed ineen zitten!

Soms vond ik dat de Trolls het door hun haar wel echt te makkelijk hadden, dat is volgens mij het enigste min puntje dat ik kan bedenken.

Conclusie

Het is een toffe film vol kleur, humor en ook emotie voor het hele gezin. Toch is het geen film dat ik heel vaak (na elkaar) wil zien zoals enkele andere animatiefilms. Hij is leuk en grappig, het verhaal kan je grotendeels wel raden toch zit er een onverwachte (kleine) wending in waar na het hoogtepunt niet veel dieper op in wordt gegaan. Ik zou hem wel aanraden, vooral aan jongere kinderen of aan meisjes.

Niet genoeg van Trolls? Er is namelijk ook een website trollsfilm.be waar je spelletjes kan spelen en nog veel meer!

Lees meer: De favoriete films van onze 5 jarige zoon

Bekijk hem zelf

De film Trolls van Dreamworks is nu te koop DVD, onder andere bij bol.com . Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind!

Heb jij herinneringen aan de trolletjes van vroeger?

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.