We willen allemaal ons gezin veilig, zodat we op beide oren kunnen slapen. Om een huis veiliger te maken kan je verschillende stappen ondernemen. In dit artikel geeft mijn gastblogger Anneke 3 tips voor een veiliger huis.

Veiliger huis

Inbraakpreventietips om inbrekers buiten te houden

Hoe houd je inbrekers buiten de deur? Het is een vraag die regelmatig aan een slotenmaker wordt gesteld. Tijdens een inbraak kunnen gevaarlijke situaties ontstaan in je woning. Een inbreker zal er immers alles aan doen om bewoners ervan te weerhouden de hulp van omwonenden of de politie in te schakelen. Gelukkig zijn de mogelijkheden om een woning te beveiligen in de afgelopen jaren steeds verder toegenomen, waardoor het makkelijker is om inbrekers buiten te houden. In dit artikel geven we jullie met behulp van de slotenmaker uit Turnhout een aantal handige tips om inbrekers uit je woning te weren.

Tip 1: Kies voor cilindersloten op je deuren.

Goede huisbeveiliging begint bij het plaatsen van de juiste sloten op de deuren. Veel slotenmakers raden consumenten aan om te kiezen voor cilindersloten. Deze sloten worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Het spreekt voor zich dat driepuntsloten meer veiligheid bieden, omdat het een inbreker meer tijd kost om de deur open te breken. De kans is hierdoor groter dat een inbreker opgemerkt wordt door omwonenden of voorbijgangers.

Tip 2: Zorg voor sloten op je ramen.

Veel mensen hebben hun ramen beveiligd met simpele sloten, die weinig weerstand bieden tegen het geweld wat inbrekers gebruiken om woningen binnen te dringen. Beter is het om te kiezen voor bijzetsloten, die verkrijgbaar zijn als opleg- en insteeksloten. Het is per raam afhankelijk welk type slot geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop een raam geopend wordt en de dikte van uw kozijnen.

Tip 3: Installeer een alarminstallatie in huis.

Een derde inbraakpreventietip die we je kunnen geven is het installeren van een alarminstallatie in je woning. Tegenwoordig is het mogelijk om verschillende beveiligingscomponenten op de alarminstallatie aan te sluiten, waarmee je inbrekers heel eenvoudig af kunt schrikken. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor op de overloop, magneetcontacten die je op ramen en deuren bevestigt, enzovoorts. Daarnaast kun je altijd een slotenmaker inhuren om alles goed te beveiligen.

Bron: Turnhout slotenmaker

Waar houden jullie rekening mee voor een veiliger huis?

There are 5 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.