Toverland

Toverland

Wij kenden het park niet

Een dagje Toverland vandaag. Voor de eerste keer. Een beetje afwachtend hoe het zal zijn, vele positieve reacties gehoord maar toch leek het park ons niet zo groot. En dat is inderdaad niet zo, maar het is er heel mooi en verzorgd en ons dagje zat er heel erg goed gevuld en het was echt geweldig! Zeker voor herhaling vatbaar!!

toverland uitstap met kinderen pretpark nederland our happily ever after ohea

De verschillende attracties

Allereerst op de paardenmolen, met draagdoek en al. Wat spelen en experimenteren met water, wandelen en de ogen uitkijken. Abel wou op de splash, hij wou echt op de splash! Dus ging ik met hem aanschuiven. Hij wou vooraan zitten en was daar heel duidelijk over. Mij goed. Samen op de splash. Hij vond het heel erg eng en wou er geen tweede keer meer op gaan. Mij goed. Toch stiekem wel een beetje veel trots op mijn grote kapoen!

Wat later wou hij wel op de ronde bootjes in de wildwater rivier en dat vond hij wel super leuk! Emma daarentegen iets minder, dit riep herinneringen op aan de Efteling van enkele jaren terug.

toverland uitstap met kinderen pretpark nederland our happily ever after oheaEr werd nog veel gespeeld, in bootjes gezeten, gespetterd met water, gelopen en gelachen, in theekopjes gezeten of in de rups, gegleden en gevlogen, geroepen en gesmuld. De duikshow vonden ze fascinerend maar de heks die erin meedeed was iets te echt, vooral toen die in brandvloog en verdween.

Onze conclusie

Een heel erg leuk dagje!! Met dank aan (schoon)broer en diens verloofde om ons gezelschap te houden, mee op de kindjes te passen, mee in de attracties te gaan, … Nog een speciale dankjewel van Abel voor het mooie souvenirtje!

De kindjes sommen op wat ze leuk vonden, Abel vond de ronde bootjes leuk en de zeepaard-bootjes en nog wat andere zaken. De boomstam-bootjes vond hij eng, vooral het omhooggaan en het naar beneden gaan (niet dat er veel anders was) maar als hij wat groter is gaat hij het nog eens proberen. Emma vond de ronde bootjes helemaal niet leuk, ze was bang van de water spetters en van het botsen maar het allerleukste vond ze het winkeltje.

Kriebelt het al om te vertrekken?

Je kan online tickets bestellen, of gewoon aan het pretpark zelf.

De entree is gratis voor kinderen onder de 90cm en rolstoelgebruikers. Ook als je jarig bent kan je gratis binnen!

Het park is open vanaf 10u, het sluitingsuur varieert tussen 17u en 23u. Op de website staat het per dag aangeduid.

Attractiepark Toverland
Toverlaan 2
5975 MR Sevenum
Nederland

toverland uitstap met kinderen pretpark nederland our happily ever after ohea

Nog een extraatje
Een woelige rit naar huis

Bijna thuis gekomen, nog 2 straten te gaan, zien we een kindje in de goot spelen met een hondje. We passeren er voorzichtig langs. Dan zie ik dat het geen kindje is maar een vrouw die in de goot ligt. Oei. We stoppen, ik stap uit en loop ernaartoe. Er stopt nog een auto en die meneer helpt haar even recht voordat ik nog maar iets kon zeggen. De vrouw is dronken, meer dan dat. Er komen nog 2 voetgangers langs om te helpen en een andere mevrouw die het heeft zien gebeuren vanuit haar appartement. De vrouw is stomdronken van de stoep gevallen, met haar hoofd op de stoeprand. Bram belt de hulpdiensten. De vrouw kan niet zelfstandig recht blijven staan, ze hangt haar hondje bijna op, ze wil wat verderop naar het hoekcafé wandelen waar haar man zit. Een tijd later komt de ambulance, die weten niet wat ermee te doen en ze laten haar met haar man “vrij” ze wonen blijkbaar om het hoekje. Ik hoop dat ze daar geraakt zijn en dat het niet nodig was voor de ambulance om nog een tweede keer naar daar te gaan.

Eindelijk thuisgekomen want de kindjes waren moe en wilden naar huis om te gaan slapen. Niet dat de rit naar huis rustig verliep neen. Adam was al gauw aan het slapen. Als enige. Abel en Emma waren opgewonden, wild en luid.  Maar bon, na het oponthoud van de dronken dame waren we thuis aangekomen.

En nu liggen ze in hun eigen toverland te dromen. Slaaplekker schatjes van me, bedankt voor de leuke dag.

Comments are closed.