De Efteling

Vroeg vertrekken!

De dag begon om 6u15, daar de Efteling toch even rijden is van bij ons. Kindjes aankleden, eten geven en alles bijeen verzamelen en in de auto laden. Niets vergeten? Op weg! Eerst een klein stopje in Kalken waar David en Martine zich bij ons voegden en hupla. Na nog een 1,5 uur rijden waren we er. Jippie. De kindjes hebben de rit van 2 uren doorgebracht met kijken, liedjes zingen en babbelen. Gezellig. Adam sliep voornamelijk, denk ik.

Ticketjes op voorhand kopen, spaart tijd

Aangekomen, alles uitladen, buggy in gereedheid brengen zodat Adam lekker plat kon slapen en Emma (of Abel) kon zitten. En naar de ingang. Gelukkig hadden we al ticketjes en dat ging dus redelijk vlotjes. Het eerste wat we zagen waren leuke trekkarretjes waar 1 kindje in kon zitten, dat hebben we dan maar gehuurd. 3 euro voor een volledige dag, daar kunt ge niet voor sukkelen hé.

Het sprookjesbos

Eerst en vooral hebben we een stukje gewandeld in het sprookjesbos. Waar de Efteling om bekend staat. Gezellig kijken naar de dansende schoentjes, de geitjes en de wolf, roodkapje en nog meer sprookjes vrienden. Luisteren en praten naar de sprekende boom. Niet verschieten als hij opeens water spuit. Muntjes in de ezel steken en achter het souvenirtje aanhollen dat hij “uitpoept”. Even poseren op een paddenstoel. Centjes in een fontein gooien. Het gehele sprookjesbos hebben we niet doorlopen. Want we keken veel te veel uit naar de attracties!

Attracties

Het eerste wat we tegenkwamen was een reuze carrousel waar Abel en Bram 2 ritjes op maakten. Emma had geen zin en bekeek het liever vanop een afstandje. Verder gingen we door naar de vliegende schommels, waar mama, Martine, papa en Abel vrolijk op swingden. En dan mocht Adam lekker dicht bij mama in de draagdoek en gingen we met zen allen in de slakjes zitten om over een deel van de mooie sprookjeswereld te vliegen als het ware. Erna even wat glijden op de hoge glijbanen. Onze tocht verder zettend gingen we ook met het hele gezin in de theekopjes (nouja kannibaalsoeppotten), Emma gierde het uit van het lachen.

Zalig hoe de kindjes genieten, schaterlachen, dingen aanwijzen, nieuwsgierig rondkijken. Dàt maakt een pretpark onvergetelijk.

Van al dat leuks begon onze maag te knorren, dus een lekker hapje eten en Adam natuurlijk ook. Toen iedereen zijn buikje vol had ging ikzelf met David op de Vogel Rok, een geweldige achtbaan in het donker. Terug in het licht wandelden we allemaal samen naar het kinderspoor waar je trap-treintjes hebt. Abel bij papa en Emma bij mij. En trappen maar. Nooit meer, echt niet. Er is een reden waarom je er maar in kan tot 12 jaar … nouja behalve als je kindjes begeleidt die jonger zijn dan 6 jaar. Maar toch, geheel ongemakkelijk fietsen zo opgeplooid. Verder naar de grote Halve Maan, een schipschommel. Waar David, ikzelf en Abel op gingen. In het midden. Eerst was het leuk en zat Abel te lachen tot iedereen rondom ons begon te schreeuwen, heel, heel erg luid. En het zelfs door zijn door-mijn-handen-bedekte-oortjes kwamen, dan was de lol ervan af voor Abel. Erna ging hij samen met papa, David en Martine op de kleinere bootjes, Polka Marina. En die vond hij wel super leuk.
Dan kwamen we in het achtbaan gedeelte waar ikzelf en David zich volledig konden uitleven op de Python, Joris en de Draak en de Vliegende Hollander. Die laatste ook samen met Martine. En ahja mijn man en David gingen ook even op de Python, maar daarmee was het al genoeg voor Bram. De bobslee keek ook nogal aanlokkelijk naar mezelf en David maar het was tijd om weer eens iets te doen voor de kindjes!
Op naar de ronde bootjes wildwaterbaan, met zen allen. Adam natuurlijk veilig in de draagdoek. Het was leuk maar toch niet voor herhaling vatbaar de eerste tijd. Emma zat op mijn schoot, leunend tegen Adam. Lekker veilig tussen mijn armen. Maar helaas hadden wij het zitje met veel gratis water inbegrepen. En toen Emma half nat was, was de fun er voor haar vanaf. Het volgende waar we ook voltallig opgingen was Fata Morgana, ook bootjes. Tot paniek van Emma maar toch ging ze zonder al te veel poespas er vlotjes in mee. En wat een opluchting “die bootjes niet nat, die bootjes heel leuk.” Zo zie je maar ;-).
Alweer een hele tijd geleden dat we onze magen vulden, dus tijd voor ijsjes, wafels, worstenbroodjes, magnums, … en lekkere mamamelk voor Adam. Dan was het al tijd om af te zakken naar de vijver waar het spektakel van water, licht en vuur zou plaatsvinden. Aquanura. Echt super mooi om te kijken, jammer dat het nog niet volledig donker was maar nog wachten tot de volgende 2 shows zagen we niet meer zitten. Rustig afzakken naar de auto, en deze keer waren de kindjes de bijna volle 2 uur in dromenland. Slaapzacht.

 

Zin om zelf te gaan naar de Efteling?

Je kan online je tickets kopen, dan krijg je trouwens ook korting! Dus doen zou ik zeggen. Spaart veel tijd uit aan de ingang van het pretpark zelf.

Meerdere dagen het park bezoeken kan ook, er is een efteling hotel en speciale arrangementen.

De efteling is het ganse jaar open! Het park gaat altijd open om tien uur, het sluitingsuur kan wel veranderen, dus check op voorhand eens de website.

Efteling Park
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel

There are 3 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.