De lente is in het land. Ik vind dat alvast super heerlijk! Dit artikel schrijf ik dan ook met de zon die heerlijk door mijn raam naar binnen valt. Mijn energie vliegt ervan omhoog. Ik ben er zeker van dat ik niet de enigste ben met zo’n zin in zon, daarom wil ik je ook even verwittigen. Het is nu ook al belangrijk om jezelf tegen de zon te beschermen. Als je graag thuiswerkt of gewoon buiten zit te genieten van de zon kan dat makkelijk met een parasol.

Jezelf beschermen tegen de zon

‘s Morgens in de badkamer

Het begint al ‘s morgens in de badkamer. Smeer altijd eerst een goede zonnecrème op je gezicht voordat je je dagcrème en je make-up aanbrengt. Doe dit altijd, ook in de winter maar dus zeker in de lente en zomer. Begin er mee en maak er een gewoonte van.

Als je make-up op hebt kan je gedurende de dag niet makkelijk opnieuw insmeren maar dan kan een zonne-spray wel uitkomst bieden. Heel makkelijk, het is minder effectief dan een goede zonnecrème smeren maar het is een fijne uitkomst met make-up.

Als je buiten bent

 • Draag een zonnebril om je ogen te beschermen tegen de Uv-straling
 • Smeer je lichaam in met zonnecrème, herhaal dit ook regelmatig. Heb je een droge huid en wil je ook nog je normale body lotion of dergelijke gebruiken, breng de zonnecrème altijd aan als eerste laag op de huid.
  • Verbrand je snel en bruin je nooit gebruik factor 30
  • Verbrand je snel maar bruin je langzaam gebruik  factor 15-20
  • Heb je een getint huidtype en verbrand je bijna nooit gebruik factor 5-10
  • Kinderen moet je altijd insmeren met factor 30
 • Zoek waar mogelijk de schaduw op. Deze kan je natuurlijk zelf makkelijk creëren met een parasol. Zo hebben wij er twee op ons terras en dan nog eens eentje op het gras waar de kinderen op dat moment aan het spelen zijn (die verplaatsen we dan mee met de kinderen).

Comments are closed.