m01Gisterenavond ben ik met mijn mama, zusje en nichtje Saartje naar The Sound of Music gaan kijken in de stadsschouwburg van Antwerpen. Voor Sarah was het nog een geheim tot we werkelijk de parking inreden van de stadsschouwburg, de verrassing was heel geslaagd! Ze had nog geen enkel vermoeden.

Daar toegekomen hebben we eerst genoten van een verfrissend drankje. Wat wel welkom was na een 45 min in de auto zitten. Op een vrijdagavond naar Antwerpen rijden is nu ook niet alles. Maar dit was de enigste voorstelling die nog een beetje veilig lag ivm mijn komende bevalling. Het was dan ook pas de tweede show.m02

Lekker verfrist zijn we onze plaatsen gaan opzoeken. Wow, wat zitten we goed. En gelukkig kon ik aan de buitenkant van een stoelenrij plaatsnemen. En de meeste mensen waren zo lief om een eindje om te lopen zodat ik niet telkens hoefde op te staan om ze door te laten. Na de laatste jaren enkel en alleen maar voorstellingen gezien te hebben in dingen als het sportpaleis waren we de zachte dikke rode fluwelen stoelen in de schouwburg een ware verademing! Gelukkig maar want je moet er toch meer dan 2u in stilzitten.

m03De voorstelling begon heel indrukwekkend met weinig licht, nonnetjes met een donker gewaad en 1 klein lichtje in hun handen. Wow, een pakkend begin en heel goede muziek en zang. De toon was gezet en werd alleen meer beter en intenser. Het was echt een prachtige voorstelling. Met heel mooie decors, echt niet te geloven hoe ze het doen. Zoveel verschillende omgevingen creeëren op een relatief klein podium, en dan te bedenken dat alles via katrollen of wieltjes op hun plaats moest worden gekregen (in een klein ogenblikje, zonder al te veel lawaai) en gehouden. Echt hoedje af voor de mensen die zoiets kunnen maken!

m05The Sound of Music is een echte aanrader voor het hele gezin! Ik heb zelfs verschillende malen tranen in mijn ogen gekregen, van ontroering maar ook van hoe mooi alles was. Ongeloofelijk. En ik was niet de enigste want er was een vlotte spontane stande ovatie. We zijn zo gewoon aan films met allerlei special effects van veel te veel dollars. Maar een echte theatervoorstelling heeft nog zoveel meer, het leeft echt! Het is zeker de moeite om een kijkje te gaan nemen. De voorstellingen lopen nog tot en met oktober.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.