Texel met Kinderen

Texel met Kinderen

Texel met Kinderen Texel met Kinderen

Texel met Kinderen

Ik ging samen met mijn man en vijf kinderen voor vijf dagen naar Texel. We hebben het verblijf zelf gekozen en betaald, de uitstapjes hebben we zelf gekozen en kregen we van de toeristische dienst van Texel om in ruil daarvoor onze mening en ervaring te delen.

We vertrokken de maandagochtend en vertrokken er de vrijdagvoormiddag. Vanaf ons huis (Bissegem, Kortrijk) tot aan de veerboot was het een 3,5 uurtjes rijden, de veerboot is een klein half uur en dan vanaf daar naar ons vakantiehuisje was het een 15 minuten rijden.

Texel met Kinderen Texel met Kinderen

Villahof Tessel

We hadden een huisje geboekt voor 8  personen + een baby in Tessel. Het huisje had drie slaapkamers (2 personen, 3 personen, 3 personen + babybedje) en echt voldoende ruimte, alle comfort aanwezig, meerdere badkamers en toiletten, een sauna, twee terrassen en een tuintje.

Ik kan Villahof Tessel werkelijk aan iedereen met kinderen aanraden. De villa’s staan in een rustige privé straat met een rondpunt waarop er speeltoestellen staan. Ook zijn er go-carts aanwezig voor elke leeftijd, vrij te gebruiken. Het was een waar feest voor alle vijf onze kinderen om gewoon even in ons huisje te blijven zodat ze daar konden spelen.

Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen

Activiteiten met kinderen in Texel

Schapenboerderij Texel

Schapenboerderij Texel is een must om te doen! Ze zijn er vriendelijk, de kinderen kunnen kleuren aan tafel en limonade drinken. Er zijn heel veel verschillende soorten schapen en lammetjes. Je kan er knuffelen met cavia’s en lammetjes, kijken naar koeien, varkens, kippen, konijnen en natuurlijk schapen. Er zijn af en toe demonstraties van schapenhoeden en scheren, de kinderen mogen dan ook een stukje wol mee naar huis nemen. Er is een fijne speeltuin en kleine tractors voor de kinderen om mee te rijden. Een echte topper!!

Kijk hier voor meer informatie.

Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen

Zwembad Molenkoog

Dit is een volledig openlucht zwembad. Het grote bad is verwarmd. Er zijn drie (dezelfde) glijbanen die werkelijk kei tof zijn! Naast het terras is er ook een zandbak en een luchtkussen om op te springen. Ideaal dus om te doen tijdens een warme dag!

Kijk hier voor meer informatie.

Texel met Kinderen

Braderie in De Koog

Elke dinsdagnamiddag is er braderij in De Koog. Het is er heel gezellig, leuke fijne winkeltjes, heel veel terrasjes. In het begin van de straat is er op de hoek een taverne met een speeltuintje en springkasteel!

Ecomare

Hier ben je minstens een halve dag zoet. Bij Ecomare leer je veel bij over zeehonden, bruinvissen en andere zeedieren. Ook is er heel wat informatie te vinden over de Noordzee, de natuur op Texel en de Waddenzee. Alles is heel fijn en origineel aangepakt. Het bezoek is heel interactief en aantrekkelijk voor kinderen. Je kan kijken hoe ze de zeehonden visjes voeren en luisteren naar uitleg.

Kijk hier voor meer informatie.

Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen

Klimmen en zo

Het klimpark van Texel is toegangelijk voor volwassenen en kinderen groter dan 1m30. Mijn man en oudste zoon hebben dit gedaan. Er zijn vier lussen dat je kan doen in totaal ben je een tweetal uren bezig. Mijn zoontje heeft het niet uitgedaan, hij vond het wel heel erg tof maar was net iets te bang om er langer mee bezig te zijn. Hoe dan ook, een ervaring rijker en een kei troste mama!

Meer informatie kan je hier lezen.

Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen

Buitenspeelteen De Krim

Tijdens en na Klimmen en zo speelden de andere kinderen op het domein van De Krim. Er is een geweldig leuke buitenspeeltuin, met water, glijbanen en autootjes.

Texel met Kinderen Texel met Kinderen

Naar het strand en de duinen

Dit is natuurlijk altijd een topper. Heerlijk rollen door het strand, graven, scheppen, over de golven springen, … Er was toen wij er waren enorm veel wind maar dat kon de pret niet drukken!!

Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen Texel met Kinderen

Zwembad Calluna

Zwemparadijs Calluna is een overdekt zwembad. De sfeer is er niet tropisch maar het heeft wel alles wat nodig is! Er is een groot golfslagbad, een paddenstoel, verschillende jacuzzi mogelijkheden, één heel lange glijbaan en een glijbaan voor de peutertjes. Er is een tegenstroombaan en een buitenbadje.

 • Royaal strandbad
 • 85 meter lange glijbaan
 • 25 meter lang wedstrijd-en golfslagbad
 • Waterpaddestoel
 • Wildwaterkreek
 • 2 ruime whirlpools met watermassage-banken
 • Dubbelzijdige zonnebank
 • Peuterbad
 • Aquabubble: lopen over het water in een enorme opblaasbal!
 • Trimzwemmen
 • Banenzwemmen

Meer informatie kan je hier terugvinden.

Texel met Kinderen

Andere activiteiten

Deze activiteiten hebben we niet gedaan. Dus nog genoeg te doen voor mochten we eens terug gaan!

Mijn indruk van Texel met kinderen

Het was heerlijk! Niets is veraf van waar je ook bent, geen lange ritten dus voor de activiteiten. Overal waren de kinderen enorm welkom, wat zorgt dat je als mama of papa ook meer kan genieten van de omgeving. Er is enorm veel te doen, dus volgens mij kan iedereen echt een fijne vakantie hebben in Texel. Ons vakantiehuis was ideaal, leuke fijne omgeving waar de kinderen zonder zorgen buiten konden spelen. Het was een heerlijke week!

Bekijk de vlog over Texel

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.