En dan zijn we alweer 2 weken verder. Al twee weken terug naar school. Al twee weken met de wekker opstaan, ’s morgens bakfietsen, ’s middags bakfietsen en ’s namiddags bakfietsen.

Terug naar school: de oudste zoon in het eerste leerjaar

Na het twijfelachtige begin, enkele (erge) crisissen van de zoon verder gaat het nu redelijk goed. Hij zegt letterlijk dat hij het leuk vindt om thuis te zijn maar hij vindt het ook leuk op school. Hij vindt het alletwee leuk. Hij vindt het niet leuk dat hij niet zoveel meer kan spelen als in de kleuterklas en dat er meer moetjes zijn. Algemeen vindt hij school leuk en wil hij blijven gaan.

Terug naar school: de dochter in de derde kleuterklas

Ook de dochter gaat met plezier naar school. ’s Avonds gaat ze nog altijd niet vlotjes slapen maar dat zullen we maar onder haar de-dochter-eigenschappen categoriseren. Ze heeft in de tijden zonder school wel extra mama-tijd nodig en dat krijgt ze, natuurlijk. Af en toe zegt ze wel eens dat het nogal luid is op school en dat ze bij mama wil blijven. Die gesprekjes komen er vooral ’s avonds. ’s Morgens is ze dan weer vrolijk als ze goed wakker is en wil ze graag gaan.

Terug naar school: de tweede zoon in de eerste kleuterklas

Nouja bij deze zoon is er eigenlijk niet veel “terug naar school” aan hé. Maar ook hier toch een klein beetje een positieve evolutie. Vorige week woensdag was de eerste keer zwemmen. Daar was hij zo erg enthousiast over. Hij ging zomaar de klas binnen, kusje dada en het was in orde. Wauw! De dag erna was het terug wenen maar niet meer zo hevig. Gisteren was er nog eens een dagje zonder wenen. Dus wie weet.

En hoe denk ik er nu over?

Ik wrijf nogmaals in mijn handjes met de school die we getroffen hebben. Maar, geef mij toch maar de vakantie 😉 .

En hoe gaat het nu bij jullie? Is de roze wolk al wat in zicht?

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.