Ik was maandagavond (12 november 2018 ) te gast bij Van Gils & Gasten.Hoe cool is dat?!

De week ervoor was ik te laat om een mailtje daarover te beantwoorden. Het moest allemaal nogal vlug gaan en ik was dus te laat. Ik baalde wel even want het leek me zo’n leuke kans. Nou, ik had toen nooit gedacht dat ik maandagochtend telefoon zou krijgen dat de vorige kandidaat afgevallen was en of ik dat zag zitten. Euh ja, natuurlijk zie ik dat zitten! Wat een kans om bij zo’n programma aanwezig te mogen zijn. Na een leuk gesprekje aan de telefoon kwamen de zenuwen helemaal opzetten. Gelukkig was mijn dag goed gevuld zo viel het al bij al nog mee en was het heel erg vlug 16u want dan reed ik richting VRT!

Lees ook even: Thuisblijven voor de kinderen – Hoe begin je er aan en is het wel haalbaar?

Wat had ik te zoeken bij Van Gils & Gasten?

Myriam Bronzwaar, Tina Maerevoet  & Els Béatse starten met een nieuwe theatertour over huisvrouwen! Het stuk heet “Huisvrouwmonologen”.

In deze herkenbare en humoristische voorstelling volgen we het leven van drie uitgesproken vrouwen. De extravagante Elise, haar dochter Martje met smetvrees en hun chaotische nichtje Saskia . Martje moet nog aan kinderen beginnen, Saskia heeft een huis vol en Elise een leeg nest. Ze bespreken elkaars leven en huishouden en niet-huisvrouw zijn (o.a. ontploffende wasmanden, houdbaarheidsdata, kinderverjaardagfeestjes en het verschonen van beddengoed komen aan bod … Het leven van deze vrouwen neemt algauw een belangrijke wending. Hoe verschillend ook, het gevolg ervan is voor alle drie dat ze gedwongen worden om na te denken over het huishouden en het leven dat ze leiden of lijden.

Het klinkt alvast geweldig! Voor meer informatie, klik hier.

Aangezien ik al meer dan negen jaar een toegewijde huisvrouw ben zat ik daar dus geweldig op mijn plaats. Ik had allerlei zaken in mijn hoofd die ik wou vertellen, daarvan heb ik een deel kunnen zeggen en voor het andere stuk was er helaas geen tijd meer. Echt, de tijd vliegt daar vooruit!

Ik was dood maar dan ook doodzenuwachtig voor het allemaal begon. Eens ik plaatsnam in de stoel was dat over. Ik kon mijn ding doen en gewoon praten over mijn leven als huisvrouw. Het was enorm gezellig en leuk. De tijd ging veel te vlug.

Lieve mensen daar bij de VRT

Zowel voor de opnames als erna voelde ik me heel erg welkom en gesteund. Ik was daar zowaar het groentje op TV gebied maar ik voelde me wel heel erg geapprecieerd. Dank je wel daarvoor! Van Gils & Gasten is een live programma, maar niet meteen uitgezonden. het programma valt onder de categorie live (on tape) omdat er niets gemonteerd wordt, we krijgen geen extra kansen, het is gewoon echt live en zoals het is maar dan opgenomen op band om dan even later op antenne te gaan!

De mensen hebben me enorm goed opgevangen, gerustgesteld en begeleid. Ik was een echte zenuwpees op voorhand en zo blij achteraf!

Benieuwd wat ik zo allemaal doe op een dag? Volg mijn dagelijkse vlogs, klik hier!

Gezelligheid troef

Zowel voor als na de opnames was er een heel toffe, vriendelijke sfeer. Met lekkere hapjes en gezellige mensen. Ik had daarbij de eer om Tina Maerevoet, Myriam Bronzwaar en ook Tourist LeMC. te ontmoeten! Hoe tof is dat?!

Achteraf had ik nog een leuk gesprekje met Tourist LeMC over zijn eigen kindjes en zijn vrouw die momenteel ook thuisblijft en dus eigenlijk ook huisvrouw is.

De aflevering kan je hier herbekijken, helaas werkt dit alleen in België.

Wat vonden jullie van het stukje over huisvrouwen? Heb je daarover nog vragen?

There is one comment

Comments are closed.