sinterklaas cadeau budget mamaabc abc mama blog

Nog een kleine maand en het is weer de verjaardag van Sinterklaas. Zoals vele andere gezinnen uit België en Nederland kopen wij ook sinterklaas cadeautjes voor onze kinderen. In vergelijking met andere gezinnen hebben wij een groot gezin, kopen wij dan ook meer cadeautjes? Nou, hoe wij met de cadeautjes omgaan vertel ik je vandaag!

Sinterklaas cadeaus en een groot gezin

Hoe wij omgaan en denken over Sinterklaas heb ik vorig jaar beschreven. Ik denk niet dat dit echt veel aangepast is. Al heb ik de indruk dat het dit jaar niet zo speelt als vorige jaren. Misschien komt het nog, het is namelijk nog een maandje. Boekjes om speelgoed uit te scheuren hebben wij niet in huis, dat speelt vast een rol. Op school zijn ze er ook helemaal niet mee bezig. Momenteel komen ze enkel in aanraking met Sinterklaas in de winkel waar ze de lekkernijen zien liggen.

Lees meer: Hoe wij omgaan met Sinterklaas

Cadeaus kopen

Ik heb ze zonet nog even geteld, ja we hebben nog altijd 5 kindjes. Wij moeten dus voor 5 kinderen cadeaus kopen. Nouja, niet dat die 5de dat al beseft, dus in principe zouden we haar kunnen weglaten voor dit jaar. Dit gaan we niet doen, toch is het voor haar iets heel erg kleins geworden.sinterklaas-cadeau-budget-mamaabc-abc-mama-blog

Budget voor Sinterklaas cadeau

Ik hoor hier en daar meningen over hoeveel cadeaus, welke budgetten, hoe ze de budgetten verdelen, … Nou, wij maken het niet ingewikkeld. Wij hebben niet per kind een budget. Wij tellen ook niet echt de cadeaus per kind of in totaal. Wij hebben een totaal budget dat we bijhouden in YNAB. Dat zorgt ervoor dat het budget flexibel is. Daarin zit ook het budget voor de verjaardagen en de andere feestdagen.

Lees meer: Groot gezin, één inkomen: You Need A Budget

Wij delen ons budget niet op per kind, wij kijken naar wat de kinderen willen, waar ze mee spelen en wat ze nodig hebben. Ook kijken we welk Sinterklaas cadeau nuttig is voor meerdere kinderen. Een pop is meestal alleen voor Emma. Dingen zoals Lego, Playmobil of Duplo spelen ze uiteindelijk allemaal wel mee. Dus dat maakt een verschil. Voor de aardigheid probeer ik even een lijstje te maken wat er onbewust door ons hoofd gaat:

  • is de prijs/kwaliteit van het speelgoed in evenwicht
  • gaan ze er werkelijk graag mee spelen of willen ze het gewoon hebben
  • hoeveel kindjes vinden dat speelgoed leuk
  • hoe lang gaan ze dat soort speelgoed leuk vinden

Wij proberen te zorgen dat elk kind iets heeft, zodat ze meteen apart kunnen spelen en ontdekken. Later als die stress wat voorbij is spelen ze gewoon door elkaar en is het meeste gemeenschappelijk speelgoed. Dus als doel hebben wij voor elk kind 1 iets en wat kleine cadeautjes als opvulling of dingen die we toevallig nog hadden liggen.

Hoe gaan jullie om met cadeaus voor Sinterklaas?

There is one comment

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.