sensorisch-spelen-met-spaghetti-vergiet-sensopatisch

Sensorisch spelen met spaghetti staat al super lang op mijn to do lijstje met de kindjes. Op de één of andere manier kwam het er maar niet van. Achteraf gezien kan ik geen enkele reden bedenken waarom dat zo was. Toen ik mijn ballonnenprikkers ineen wou knutselen was Eden ook thuis. Ahja, hij is dan ook altijd bij mij. Hij wou ook iets doen en toen ging bij mij eindelijk het lichtje branden! Nu is het de moment! Dus haalde ik vlug wat spaghetti uit de kast en een vergiet. Zette dat voor zijn neus, toonde eventjes wat de bedoeling was. Eerst deed hij het wat aarzelend, algauw vond hij het super leuk.

De eerste keren ging het ook niet zo vlotjes. Na een tijdje was hij er echt mee weg en stak hij echt vliegensvlug de stokjes erin. Heerlijk om hem bezig te zien en te horen. Ja, dat geluid dat het spaghettistokje maakt als het in zo’n gaatje in het vergiet gaat is heel tof om te horen. Of ben ik nu gewoon zo raar haha.

Zo kon ik toch ook “op het gemakje” werken aan mijn ballonnenprikkers. Ideaal.

Sensorisch spelen met spaghetti en een vergiet

Benodigdheden

sensorisch-spelen-met-spaghetti-vergiet-sensopatisch-benodigdheden

  • Spaghetti
  • Een vergiet waar de spaghetti doorkan

Spelen maar!

Heel eenvoudig, geef je kindje de kans en laat ze maar ontdekken! Eventueel kan je eventjes meedoen zodat ze een idee hebben wat ze ermee kunnen doen. Dat hoeft niet, dat mag. Alles kan en alles mag. Gewoon je kind de gelegenheid geven om met deze materialen te werken. Te ontdekken en eruit te leren. Veel plezier gewenst!

sensorisch-spelen-met-spaghetti-vergiet-sensopatisch-2 sensorisch-spelen-met-spaghetti-vergiet-sensopatisch-1

Na een tijdje had hij mijn potje veroverd, de stiekemerd. Hij vond het toen leuker om de stokjes te kraken en in het potje te gooien.

sensorisch-spelen-met-spaghetti-vergiet-sensopatisch-3

Nog wat later had hij een hongertje en kreeg hij iets te eten. Dat deed hij op mijn schoot. Toen werd hij creatief met de spaghetti en zijn eten. Ook hieruit leren ze!

sensorisch-spelen-met-spaghetti-vergiet-sensopatisch-4

Dit was heel fijn om te doen! En ook nog eens goed voor zijn ontwikkeling. Echt een hit.

There are 3 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.