Kindvriendelijk restaurant Ripasso Kortrijk

Kindvriendelijk restaurant: Ripasso Kortrijk

Share Button

Om moederdag te vieren gingen we samen met ons gezin, mijn zus haar gezin en mijn mama uiteten! Mijn zus haar kind is al groot genoeg om stil te kunnen zitten en ook te beseffen waarom dat nodig is. Onze kinderen kunnen dat nog niet zo goed, zeker de jongste drie zouden het daar ontzettend moeilijk mee hebben. Ik wil ook niet gaan uiteten  met de kinderen als dat echt tegen hun zin is. Het is niet alleen de bedoeling dat wij het naar onze zin hebben, maar ook onze kinderen. Een mogelijkheid is natuurlijk om een babysit te vragen maar we wilden deze keer echt met de beide gezinnen samen zijn.

Mijn zus kwam op het idee om naar de Ripasso in Kortrijk te gaan. Ik keek op hun website en daar zag ik meteen al dat er een grote speelhoek aanwezig was. Ideaal dus. Ik reserveerde een tafel en was heel benieuwd hoe we de avond daar zouden overleven.

Restaurant Ripasso

Ripasso ligt echt heel dicht bij ons huis, slechts 5 minuutjes met de auto. Dus ideaal natuurlijk! Het is een groot restaurant, als je er binnenkomt zie je heel veel tafels en dan op het einde de bar. Rechts van de bar heb je een besloten eet-gedeelte waar er ook geregeld dansavonden zijn. Daar hadden wij een tafel gekregen. Wat goed uitkwam want vlak daarnaast lag de speelhoek! Er zijn ook eetstoelen aanwezig om kleine kinderen mee aan tafel te schuiven.

Kindvriendelijk restaurant Ripasso Kortrijk

De speelhoek

En wat een speelhoek! Zeg maar een speelzaal. Er staan tal van springkastelen, een hoekje voor kleinere kinderen met een speeltoestel en grote bouwblokken, een rodeo stier, sumo pakken om in te worstelen, … De speelhoek is echt geschikt van jong tot oud! De speelhoek is ook heel groot wat ervoor zorgt dat de kinderen er zich echt uren kunnen vermaken. Onze kinderen vonden het er super leuk en willen zeker nog eens terug gaan.

Kindvriendelijk restaurant Ripasso Kortrijk

Kindvriendelijk restaurant Ripasso Kortrijk

Het eten

Je kan van de kaart eten en er zijn ook heel wat vaste menu’s. Er is een maandmenu, een dansmenu (voor tijdens de dansavonden) en dan nog enkele doorlopende en specifieke menu’s (zoals een moederdagmenu). Wij kozen een menu uit wat qua budget heel goed uitkwam en daarbij waren de dranken à volonté. Voor de kinderen zijn er kindermenu’s en je kan er ook voor kiezen om gewoon een bord/bestek bij te vragen (wel tegen betaling).

Hebben we de avond overleefd?

Jazeker, het was een top avond! De kinderen vonden het er super, het eten was lekker en het personeel vriendelijk! Zeker een aanrader.

Feestjes

Bij Ripasso kan je ook terecht voor kinderfeestjes! Zowel een verjaardagsformule als communie of andere.

Share Button

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  
Please enter an e-mail address