Ben jij al aan het aftellen naar Kerstmis? Nou, ik wel. Ik ben al helemaal in kerststemming. Mijn huis is ook al versierd met een kerstboom en andere accessoires. Ook de ramen kregen al een kersttint. Mijn ramen heb ik helemaal zelf versierd. Een raam versieren voor kerst kan je heel makkelijk en goedkoop met krijtstiften.

Krijttekening op raam voor kerst

Raam versieren voor kerst met krijtstiften

Toen ik mijn raam wou versieren voor kerst dacht ik meteen aan krijtstiften. Dit omdat ze heel makkelijk werken en het er ook vlotjes afgaat. Vaak teken ik uit de losse pols. Dit jaar wou ik eens iets echt mooi hebben. Gelukkig mocht ik bij deze webshop krijtstifttekening een ontwerp uitkiezen. Ik koos voor Krijtstifttekening Fijne Feestdagen.

Als je een krijtstifttekening koopt om je raam te versieren krijg je een download. Die download bevat 5 verschillende zaken: een A4 van de afbeelding “normaal” en eens gespiegeld. Een groot formaat dat bestaat uit 4 A4’tjes, deze moet je zelf uitprinten en aan elkaar kleven. En nog een documentje met uitleg hoe je precies aan de slag kan gaan met de ontwerpen. Op zich is het heel simpel. Aangezien je de krijttekening aan de binnenkant van het raam wil maken moet je het ontwerp aan de buitenkant van het raam hangen. Dat doe je gewoon met plakband. Het is wel even wennen  aan de afstand van waar je tekent en de tekening zelf door het dubbel of nog dikker glas.

Krijttekening op raam voor kerst

Het is natuurlijk niet omdat je nu een tekening kan overtrekken dat het altijd goed gaat. Je moet het nog zelf doen, dus echt perfect zal het niet zijn. Maar dat vind ik net charme hebben. Zo zie je tenminste dat het werkelijk zelfgemaakt is!

Werkwijze

  • Print het design af
  • Knip eventueel de randjes en kleef de A4’tjes aan elkaar
  • Plak het design aan de buitenkant van het raam
  • Trek met een krijtstift het design over aan de binnenkant
  • Verwijder het design
  • Geniet van je raam dat je helemaal zelf versierd hebt

Dit artikel bewaren? Pin onderstaande afbeelding!

Krijttekening op raam voor kerst

There are 7 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.