Zit je reeds met een puber dochter in huis of zit het er aan te komen? Nou dan kan ik je alvast het boekje Lijfgids – Een reis door de puberteit aanraden. Onze oudste dochter is nu acht jaar en dus wel nog enkele jaren verwijdert van de puberteit bij meiden toch heb ik dit boekje al in huis en heb er al even in gelezen.

Puberteit bij Meiden - Lijfgids Een reis door de puberteit

Lijfgids – Een reis door de puberteit

Het boekje is gericht naar meisjes toe. Het boekje is in mijn ogen heel aantrekkelijk, laagdrempelig en kei leuk opgemaakt. Volgens mij spreekt het de tienermeisjes echt wel aan. De puberteit brengt heel wat veranderingen met zich mee, zowel het uiterlijke als het innerlijke.

Puberteit bij Meiden - Lijfgids Een reis door de puberteit

Een boek over het lichaam én het leven met daarin alles wat meisjes vanaf 10 jaar willen weten, ondersteund door illustraties in kleur van StudioSilvana. Reisgids Olivia is de coole ‘oudere zus’ die de meisjes begeleidt. Van vet haar tot wat er in je hart leeft en van hormonen die door je lijf gieren tot een gebalanceerd dieet: alles komt voorbij. Een must-have voor alle meisjes! Met slimme tips, handige weetjes en eerlijke quotes van onder anderen Pip Pellens, Dilan Yurdakul, Jill, Belle Zimmerman en May Hollermann.

Lijfgids bespreekt alle mogelijke gebieden, over de haren, de huid, het bovenlichaam, gevoelens en nog veel meer. Kortom alles wat er is en wat zal veranderen in de puberteit. De opmaak is heel blij, vrolijk en luchtig.

In deze prachtgids wordt niets gemeden. De flinke dosis humor en duidelijke taal maken de geboden support goed hoorbaar. – Drs. Carolina Sleijffers (onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog)

Puberteit bij Meiden - Lijfgids Een reis door de puberteit

Het gaat ook verder dan de veranderingen, ze bespreken ook thema’s als cyber pesten en ruzie met ouders etc. Een heel fijn, nuttig en compleet boekje als je het mij vraagt. Het is ook niet te dik dus haalbaar voor de meeste tiener meisjes. Het boek is makkelijk doorzoekbaar en duidelijk opgedeeld in verschillende hoofdstukken.

Puberteit bij Meiden – Lijfgids kopen

Het boek lijfgids – een reis door de puberteit aankopen kan heel makkelijk via bol.com je hebt zelf de keuze tussen het gewone boek als het e-book. Kijk maar even hier.

Comments are closed.