Playground popup indoor speeltuin antwerpen

Op uitnodiging van skechers (je weet wel die hippe schoenen met lichtjes voor meisjes) begaven we ons naar de Popup Playground in Antwerpen. Dat beviel ons zo erg dat ik er een artikel aan wil wijden!

Popup Playground

Ik had nog nooit van een popup indoor speeltuin gehoord. Geen idee of deze in Antwerpen de allereerste is. Het is alvast wel, volgens internet, de grootste indoor en pop-up speeltuin van België. Veel concurrentie heeft die volgens mij niet.

Springkastelen

In eerste instantie was ik bij binnenkomst een beetje teleurgesteld omdat ik meteen een super groot springkasteel zag, met daarnaast een kleiner springkasteel. Ik had gehoord dat deze indoor speeltuin anders dan anders was. Nou, de twee indoorspeeltuinen in Kortrijk hebben ook springkastelen. Zo vernieuwend is dat nu toch niet?!

Sven Van den Abbeele, organisator: “Mijn zoon van 4,5 jaar is mijn inspiratie. Zijn stoutste dromen probeer ik om te zetten naar de realiteit. Als hij het fantastisch vindt, weet ik dat andere kinderen het ook leuk zullen vinden. Maar ook aan volwassenen heb ik gedacht. Playground is zowel voor kinderen àls de ouders tof.”

Playground popup indoor speeltuin antwerpen

Fluoriserende trap

De weg ernaartoe was wel fijn, donkere gangen om te wandelen. Wat wel niet zo handig is met een baby, een kleuter en een 6 jarige. Die 6 jarige en haar kleuterbroer trekken wel hun plan. Ik liep daar te zeulen met mijn baby, ja een draagdoek is niet nodig in een binnenspeeltuin, dacht ik, daar kan ze gewoon vrij rondlopen. Toch was dat samen met mijn handtas en een heuse pamperzak niet helemaal stressloos. Wat was er wel fijn aan de weg ernaartoe? Nou, de gangen waren donker maar de trappen en de muren waren versierd met fluoriserende tekeningen. Super mooi! Ik kan jullie niet verblijden met een foto want ik liep er nogal bepakt en al zwetend bij. Ga dat zelf zien! Ohja, er is ook een lift.

Alternatieve indoor speeltuin

Playground is ondanks de 2 (super leuke!) springkastelen toch anders dan andere indoor speeltuinen. De speeltuigen zijn handgemaakt en gewoon heel erg leuk! Er is ook een ruimte voorzien waar de kunstenaars zich kunnen uitleven. Onze dochter en zoon waren beiden het meest te spreken over het heerlijke ballenbad!

Naast klassiekers zoals een springkasteel, een kinderdisco en een ballenbad, zijn er ook speeltuigen en parcours waarop kinderen kunnen klimmen en verkennen. Van een fietsparcours en een donkere tunnel over een podium, een levensgroot spinnenweb en glijbanen. Uitdagend, kindvriendelijk én veilig. Allemaal zelfontworpen en handgemaakt.

Playground popup indoor speeltuin antwerpen

Voor de ouders

Als ouder kan je op het terrasje zitten en genieten van een hip drankje en wat eten. Ik weet niet waarom het leuker is in Playground dan in een doorsnee binnenspeeltuin. Behalve dat het naar mijn gevoel iets minder luid en druk eraan toe ging.

Leeftijd

De mensen van de popup speeltuin Playground geven aan dat de speeltuin gericht is op kinderen van 3 tot 10 jaar. Ik had 3 kinderen mee, 2 ervan die er perfect in pasten en eentje dat enkele jaren te jong was. Ik kan je vertellen dat mijn baby van 1 jaar het ook goed naar haar zin had. Ze kon weliswaar niet zo makkelijk over op of in klimmen maar dat hoefde niet. De grote zus nam haar eens mee op het springkasteel als het er rustig was, of in het houten huisje. Dus laat je zeker niet tegenhouden als je met jongere of oudere kinderen zit.

Playground popup indoor speeltuin antwerpen

Kinderfeestjes

Wij waren er op uitnodiging. Het event van skechers was op de plaats waar de normale kinderfeestjes doorgaan. Een licht afgezet hoekje met tafels en een kinderdisco verscholen achter gordijnen. Heel tof allemaal, de kinderen konden er lekker dansen! Wat natuurlijk super goed ging met hun nieuwe lichtgevende schoenen aan. Er zijn verschillende formules voor feestjes, varieert van 6 euro per kind tot 13 euro per kind. Niet mis!

Playground popup indoor speeltuin antwerpen

Inkomprijs en openingstijden

Het is een popup speeltuin dus niet voor altijd. Deze popup speeltuin is nog geopend tot en met 17 april 2017. Daarna is het toch bijna zomer en tijd om buiten te spelen. De woensdag open vanaf 12u en in het weekend vanaf 10u, dit telkens tot 18u. Ook doorheen de vakanties van 10u tot 18u.

Wat ik wel een beetje vreemd vind is dat je als ouder ook moet betalen. Bij de indoor speeltuinen is dat niet het geval. De algemene inkom is vanaf 3 jaar en dat kost 6 euro. Er zijn wel tal van formules zoals 2 ouders en een kind betaal je 15 euro, wat dus 3 euro minder is dan apart afrekenen. Voor een gezin dat bestaat uit grootouders, ouders en kinderen betaal je 20 euro wat in ons geval wel heel wat goedkoper is dan hier in Kortrijk gaan! Dus toch, hip hoi voor hun kassa systeem. Ook kan je een abonnement als gezin nemen voor 75 euro. Mochten wij dichter bij wonen zou ik dat zeker doen. Als wij hier naar een binnenspeeltuin gaan betaal ik enkel voor de kinderen en dat is momenteel 28 euro per keer voor alle kinderen samen (over enkel jaren zal dat naar 35 euro gaan).

Playground popup indoor speeltuin antwerpen

Ligging

Alhoewel deze popup Playground in centrum Antwerpen ligt is het goed te bereiken. Je kan onder de Groenplaats parkeren of gewoon met de tram komen. De popup Playground is gevestigd aan de Groenplaats in het oude postkantoor “Mercado”. Gewoon de Mercado binnengaan, helemaal achteraan rechts de deur door en hupla de trap nemen of de lift omhoog!

Ze hebben ook een website!

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.