Tijdens ons heerlijk weekendje in Bray-Dunes gingen we een volledige dag naar Plopsaland De Panne. Ons appartement van Holiday Suites ligt daar op slechts 5 km vanaf dus dat was een ideale dag-uitstap. Zelf waren wij nog nooit in Plopsaland De Panne, of een andere Plopsaland locatie geweest. Het sprak ons niet zo aan, al hebben we niets tegen Studio 100 hoor. Nee, we namen telkens andere pretparken voor, nu was het dus de ideale moment om Plopsaland te gaan uittesten. Dat beviel bijzonder goed, maar dat zal je wel lezen doorheen deze blog vermoed ik.

Ontbijten boven Mayaland

Omdat wij er op uitnodiging waren van Holiday-Suites kregen we in de zaal boven Mayaland een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. Na het ontbijt was het voor deze Mompreneur tijd om eventjes apart te gaan zitten met andere (mama)bloggers om iets meer uitleg te horen over de verschillende Holiday Suites vestigingen, heel interessant en leuk om op die manier een dieper kijkje te nemen in een bedrijf. Zeker tof om als mama van een groot gezin te horen dat ze ook appartementen hebben voor gezinnen of groepen van 6 maar ook van 7, 8 of zelfs 11 personen. Je kan trouwens een appartement boeken én meteen ook tickets voor Plopsaland, vanaf een bepaald bedrag krijg je zelfs gratis tickets.

Maar ook als vrouw die wel eens graag (eind dit jaar doen we dit voor het eerst!) een nachtje wil boeken met de man zonder kinderen, want dat kan zeker ook. Ideaal zelfs, want boeken kan al vanaf één nacht! Na de extra uitleg kon ik mijn man en vijf kinderen vervoegen en gingen we op ontdekking in Plopsaland De Panne!

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Mayaland

Onze ontdekking begon dus logischerwijs in Mayaland. Dat is een kei toffe binnenspeeltuin, met ballenbad, een ronddraaiende en vliegende attractie, klimtoestelen, baby/peuter speeltuin, een reuze glijbaan, … heel tof, gezellig en mooi ingericht. Dat was iets wat me meteen opviel aan Plopsaland: de afwerking. Alles is heel mooi in thema afgewerkt, er zijn heel erg veel details! Kei tof om in rond te lopen. Met de belofte dat we nog terug zouden gaan naar Mayaland trokken we Plopsaland dieper in.

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Bumba en Kermis op het plein

Onze eerste stop was een rondritje – euh rondvaartje – in het dorp van de kaboutertjes! Daarna passeerden we langs Bumba’s speelplein richting het dorpsplein waar er leuke Kermis attracties op staan. Daar heb ik samen met mijn oudste zoon de Wienerwalz uitgetest terwijl mijn man met de andere kinderen op de Carrousel plaatsnam. Daarna ging mijn man met de oudste zoon brandweer spelen en ik met de rest op de Balloon Race. De kinderen gingen helemaal alleen op de Scooters en op Safari. Best leuk dat ze wat ouder worden en dat echt alleen aandurven, natuurlijk hebben ze altijd wel een broer of zus dat hen wil vergezellen.

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Balletjes in tomatensaus eten bij Piet Piraat

Ons ontbijt was door het wandelen en de attracties al helemaal verteerd. Daarom trokken we richting restaurant Piratengrill, waar iedereen balletjes in tomatensaus met frietjes bestelde. De porties zijn echt groot, we hadden nog tal van balletjes over. Het eten was heel lekker en zijn geld meer dan waard (we hebben al anders gehad in pretparken). Ook tof dat het aanbod verder gaat dan het klassieke aanbod van hamburgers en friet. De vlugge eters konden ook naar hartenlust spelen met water vlak naast het restaurant, win-win!

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Wickey the Vicking

We stapten lustig verder en maakte nog verschillende tussenstops bij leuke attracties, de theekopjes bij het Prinsessia kasteel, elkaar natspuiten op de boot van Wickey the Vicking. Geweldig, vooral omdat ik toch ook mijn steentje – euh waterstraaltje – kon bijdragen vanaf de zijlijn. Helaas was ik ook wel doelwit, maar erna konden we ons lekker droog maken in één van de beschikbare drooghutten (tegen betaling). Onderweg kwamen we zelfs de echte Wickey nog tegen!

Na het drogen verdienden we wel een heerlijk ijsje, ahja. Na het ijsje gingen we allemaal langs het toilet (zo zijn we onze tweede zoon een half uur kwijtgeraakt, ben er nog niet goed van) en vervolgden we onze avonturen in Plopsaland.

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Victor & Kaatje en Mega Mindy

Bij Victor & Kaatje gingen we samen op zoek achter het eendje. Want, zeg nu zelf, in bad gaan zonder het badeendje kan absoluut niet. Gelukkig vonden we het badeentje en kon Kaatje in bad. Oef!

Bij Mega Mindy was er echt een kei coole attractie. Namelijk, de Mega Mindy Jetski, deze is echt kei stoer! Mijn man heeft er verschillende keren opgeweest omdat alle zonen er wel eens bij op wilden. Ze waren allemaal even enthousiast. Daarna maakte ik met mijn oudste en jongste zoon de boomstammetjes onveilig. Ze waren best wel geschrokken van de stijle grote afdaling, maar ze willen het wel opnieuw doen als ze nog wat groter zijn. Toen wij daar aan het aanschuiven waren ging mijn man met de overige drie kinderen spelen bij de speeltuin van Plop.

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Avondeten bij Plop

Ons avondeten nuttigden we bij Plop Hamburger Restaurant waar iedereen chicken nuggets en frietjes at (nee, ik at als enigste een cheeseburger).´Er werd ook heel wat gespeeld in de grote speeltuin er naast.

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Plopsaland De Panne Mama ABC Blog

Afsluiten op het dorpsplein en in Mayaland

Ondertussen was het al na 20u en gingen we – belofte maakt schuld – richting dorpsplein waar we even bleven luisteren en dansen naar de DJ op het podium om dan opnieuw Mayaland binnen te gaan. Daar speelden de kinderen nog tot 22u! We trokken toen richting auto met vijf vermoeide kinderen, gelukkig moesten we niet ver rijden voor hun bed. Zelf was onze kaars ook uit. Vermoeide benen maar wel heel wat leuke herinneringen erbij. Het was een topdag!

Eerste keer pretpark zonder extra mensen

Dit was voor het eerst dat we met onze vijf kinderen naar een pretpark geweest zijn zonder extra mensen erbij. Dat lukte perfect, maar extra mensen is natuurlijk nog makkelijker! Zo kunnen we dan meer opsplitsen. Nu hebben we er ook echt voor gekozen om niet (als volwassene) alleen ergens te gaan aanschuiven/opzitten, dit omdat de kinderen regelmatig al moesten wachten op een andere broer of zus. Natuurlijk zou ik het fijn vinden om de andere attracties ook uit te testen, maar dat komt later wel. Onze dag zat nu al boordevol, dus het was zeker geen gemis. Ook hebben we zeker niet alle kinderattracties kunnen doen. Het was een heerlijke, volle maar vooral kei leuke dag.

We hadden mee:

  • Onze bolderkar
  • De Tula draagzak voor de dreumes
  • Flesjes water
  • Koekjes
  • Luiertjes en poepdoekjes
  • Verse (droge!) kleding

Conclusie

Plopsaland De Panne is zeker de moeite! We gaan heel graag terug gaan om de rest van het park en de attracties te ontdekken en uit te testen. Ook de parade hebben we helaas gemist (was net terwijl wij onze zoon kwijt waren geraakt) en het vuurwerk begon toen wij net aan het appartement parkeerden.
Het is er netjes, heel mooi ingericht en afgewerkt. Top!

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.