parc zoologique mama abc blog

Uitstap: Parc Zoologique

Share Button

Ondertussen is het al een tweetal maanden geleden dat ik met mijn gezin richting Bray-Dunes trok. We waren er te gast bij Holiday Suites en verbleven er twee nachten in een appartement voor zes personen. De zaterdag gingen we naar Plopsaland, waar we een dag zoet mee waren. Op zondag trokken we naar Parc Zoologique!

Parc Zoologique

Parc Zoologique is een park waar je dieren kan bekijken. Het is niet zo groot als we verwachten van een dierentuin, maar wel heel fijn om in rond te wandelen. Wij waren er op een moment waar het rustig was, geen idee of het daar ooit storm loopt. Ik vind dat wel een voordeel, een redelijk overzichtelijke dierentuin, niet al te groot en niet veel volk. Heerlijk om gewoon rustig in rond te wandelen, op het gemak en niet telkens te moeten opletten waar de kinderen nu weer zijn.

parc zoologique mama abc blog

Verschillende soorten dieren

Deze zoo is niet zo groot als een doorsnee dierentuin maar hij bevat wel veel verschillende soorten dieren. Zowel boerderijdieren als zeedieren als verschillende soorten vogels en zelfs een bruine beer. Welke dieren je er allemaal kan leren kennen kan je bekijken hier op hun website. De zoo wil ook educatief zijn, je kan er ook in groep gaan met een gids en de mensen daar vinden het ook belangrijk om  de dieren te helpen voortbestaan!

parc zoologique mama abc blog

Sleutels zoeken

Er zijn ook twee zoektochten beschikbaar voor kinderen! Er is een zoektocht voor kleine kinderen en eentje voor grotere kinderen, afhankelijk van hoe goed ze kunnen lezen. De kinderen moesten sleutels zoeken doorheen de zoo en waren daar echt mee bezig, dus geslaagd!

parc zoologique mama abc blog

Betaalbaar!

Parc Zoologique is ook heel goed betaalbaar, met vier euro voor een volwassene en twee euro per kind vanaf vier jaar gaan wij er zelfs graag nog eens naartoe met ons groot gezin!

Wij zijn er een kleine voormiddag geweest, we hebben op het gemak alles bekeken! De kinderen vonden het heel fijn om er rond te lopen, we hebben de zeehonden gevoerd zien worden en kunstjes doen. We hadden een rustige en toffe voormiddag dus voor mij zeker en vast geslaagd. Er is naast de zoo een gratis parking.

parc zoologique mama abc blog

parc zoologique mama abc blog

parc zoologique mama abc blog

Parc Zoologique is gelegen in Fort-Mardyck – Dunkerque, dus mocht je daar ooit in de buurt op vakantie zijn, zeker de moeite om in te plannen.

Veel liefs,
Sofie

Share Button

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  
Please enter an e-mail address