op cafe met je kind in gent appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Allez niet meteen nu. Maar nog eventjes wachten, vanaf 26 oktober krijgt de Steendam in Gent er een nieuwe place to be bij! Amélie+Moi belooft een kids experience café, shop én meet-up ruimte te worden voor ouders en kind waar ontspanning, creativiteit en duurzaamheid centraal staan. Amélie+Moi wordt dan ook de plaats bij uitstek waar jonge ouders tegelijkertijd genieten van quality time met hun kind, shoppen voor hun mini-me, maar ook genieten van een gezonde lunch terwijl ze een babbel slaan met andere ouders.

Kids Experience café

Tijd met je kind & lekker eten

Amélie+Moi is voorzien op alles! Er is ruimte voorzien om de kinderwagens te parkeren bij de ingang. Er is een “hang” hoek ingericht waar je ook je spruitjes eten kan geven. Als er kinderen meekomen is het wel heel erg fijn dat ze er ongestoord hun ding kunnen doen dus Amélie+Moi heeft een speelruimte, stilzitmateriaal (nou dat wil ik hier thuis ook!!) en handige kinderstoelen.

op cafe met je kind in gent appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Doel van Amélie+Moi

Iets wat heel veel nieuwe en ervaren ouders willen namelijk de kinderen laten spelen en zelf bijpraten met een goede vriendin of andere ouders. Even bijpraten, alles van je afgooien is zo helend en opluchtend dat we dat vaak als drukke en bezige mama’s te weinig doen. Praten met mensen die ook in een vergelijkbare periode zitten van veel te veel luiers en veel te veel onderbroken nachten.

De aanpassingen

Zoals ik hierboven al aanhaalde, er is een speelruimte en andere voorzieningen voor de kinderen. Ook zijn er aangepaste maaltijden, zowel voor pas bevallen mama’s, nog niet bevallen mama’s en groentenpapjes voor de kleinsten. Ik hoorde al ergens dat er ook een mogelijkheid is om je kind stukjes te laten eten, rapley dus.

op cafe met je kind in gent appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Shoppen!

Jahaaa, het was nog niet leuk genoeg, er komt nog iets bij! Je kan er namelijk ook shoppen. Er zijn enkele duurzame kindermerken te koop zoals Moon Monsters, Grey Kids Clothing, Little Indians, Nobodinoz en nog meer. Niet alleen kinderkleding kan je kopen ook accessoires en speelgoed, die ook trouwens fairtrade en duurzaam zijn.

Feestjes & Workshops

Dat is nog niet alles. Bij Amélie+Moi kan je ook terecht voor verjaardagsfeestjes en workshops. Er is een activiteitenruimte waar je verjaardagsfeestjes, gewone kinderfeestjes en babyshowers kan laten doorgaan. Geen ontploft huis meer!

Er worden ook regelmatig workshops gegeven over gevarieerde onderwerpen binnen het ouderschap. Ook de moeilijkere thema’s komen aan bod. Van EHBO voor baby’s en kinderen tot sensorische activiteiten voor peuters en kleuters.

Workshops die al op de planning staan

Heal Thy Body
Workshop rond orthomoleculaire voedingseducatie tijdens de zwangerschap en na bevalling voor moeder en kind, gegeven door Lynn Gielis
27/10 (namiddag) – Voeding bij zwangerschap
2/11 (avond) – Voeding en chronische immuniteitsklachten bij jonge kinderen
6/11 – Sport en bewegen: uniseks workshop onder leiding van Mom in Balance

Nina Mouton
30/10 – 10n – Lezing rond het thema ouderschap door Nina Mouton van monasblog.

Thomas Care
Lezing rond EHBO voor baby’s en EHBO voor kids, gegeven door Thomas Cuelenare
28/10 (namiddag) – EHBO voor baby’s
4/11 (avond)- EHBO voor kinderen

Atelier K
kookworkshops door Hans Ruebens
29/10 (voormiddag) – Kleuterkookworkshop
5/11 (voormiddag) – Koken voor je baby en peuter

Caroline van den Eynde
3/11 – Lezing rond work life balance door Caroline van den Eynde

Klankennest
2/11 & 4/11 – Babyconcert

Sensory play
activiteiten rond sensory play geleid door Stefanie Canu
29/10 namiddag – 01/11 namiddag – 02/11 voormiddag

op cafe met je kind in gent appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Wie zit er achter?

Stefanie Canu is haar naam, mama van Amelie wat natuurlijk de naam van het café verklaart. Ze studeerde Psychologie en Gestalt Therapie. Na het overwinnen van een postnatale depressie wou ze een verschil maken in haar geboortestad Gent. Ik kan dat alleen maar aanmoedigen!

“Met Amélie+Moi wil ik een ontmoetingsplek creëren met ruimte voor ontspanning, creativiteit en duurzaamheid. Ik wil een antwoord bieden op de nood naar horecazaken die gemakkelijk toegankelijk zijn met een kinderwagen en waar veilig en hygiënisch speelmateriaal aanwezig is. Er zijn te weinig plaatsen waar je als ouder in alle comfort, op een leuke en gezellige manier kan vertoeven met je kind”, aldus Stefanie Canu

Adres en meer

Amélie+Moi is te vinden in Gent, Steendam 74-76.

Openingsuren:
26/10 open uitzonderlijk vanaf 11u
Woensdag tot en met zaterdag: 9:00 – 18:00
Zondag: 10:00 – 15:00

En natuurlijk een website en een facebookpagina.

 

Ik ben alvast heel erg enthousiast! Misschien ontmoeten we elkaar daar eens?

There are 2 comments

Comments are closed.