Film Kidnap

Vanaf 17 mei speelt er een nieuwe film in de Kinepolis: Kidnap. Halle Berry vertolkt de hoofdrol als Karla. Karla is een mama met een zoontje dat ontvoerd wordt. Ze ziet het gebeuren en onderneemt zelf actie.

They messed with the wrong mother

Als mama van vijf is een dergelijke film iets wat mij zeker niet onbewogen laat. Ik mag er helemaal niet aan denken dat een van mijn kinderen ontvoerd word. Ik kan me helemaal niet voorstellen hoe ik zou reageren, laat staan dat ik zou kalm blijven. Zou ik het heft in eigen handen nemen zoals Karla?

 

 

Kidnapping voorkomen

Eerst en vooral wil ik heel duidelijk stellen dat er geen 100% garantie bestaat. Als een kind toch gekidnapt kan worden is dat niet de schuld van de mama of van de papa of van wie dan ook. Het is de schuld van de kidnapper.

Ik denk dat veel ouders hun kinderen de raad geven om niet met onbekende mensen mee te gaan. Dat is goed, maar zeker geen garantie dat ze dat werkelijk niet doen. Die mensen zijn niet dom, ofwel gebruiken ze geweld of een lokmiddel.

Vertel kinderen dat ze moeten schreeuwen als er iets gebeurt. Hard schreeuwen kan echt helpen.

Je kan gerust je kinderen trainen in opbellen naar huis, weglopen van vreemde mannen en nee laten zeggen tegen het aanbod van een vreemde. Dat is niet onnodig maar het is geen garantie dat er werkelijk niets kan gebeuren.

Als kinderen zelf vragen stellen over vermiste kinderen of kidnappers ga deze vragen niet uit de weg. Antwoord en praat erover. Het is belangrijk dat je je eigen angsten aan de kant zet. Neem de tijd voor deze gesprekken en doe het niet af als iets miniem. Wees daarbij eerlijk en open, je gevoelens mag je zeker tonen. Je kind mag zeker weten dat ook jij verdrietig en ongerust bent over dergelijk nieuws, maar laat angst zeker niet overheersen.

Het is zeker niet de bedoeling dat kinderen het vertrouwen verliezen in de volwassen mensen. Leer ze om voor zichzelf op te komen en nee te zeggen. Dit zit ook in kleine dingen zoals de grenzen van het kind respecteren als ze bijvoorbeeld niet willen zoenen met iemand van de familie.

Lees meer: Waarom ik mijn kinderen niet dwing tot kusje geven

kidnap mama abc blog

 

Wees realistisch

Ja, het gebeurt te vaak dat er kinderen verdwijnen. Toch is die kans bijzonder klein. Elk vermist kindje is er één teveel, maar het is geen reden om niet meer buiten te komen. Blijf genieten van het leven, wees realistisch en leef. Laat je kinderen op gepaste wijze los zodat ze echt zelfstandig kunnen worden.

Wat doen in geval van kidnapping

  • Neem meteen contact op met de politie.
  • Probeer kalm te blijven (ja, ik kan me dat niet voorstellen).
  • Als je kindje vermist is ga eerste op de gevaarlijke plaatsen zoeken (een meer, zwembad, klif, autostrade,…).
  • Denk na welke kleding je kind aanhad.
  • Zet alles op een rijtje, hoe, waar en wanneer.
  • Waar gaat je kind vaak heen?
  • De politie zal je vast ook om een foto vragen en je verder begeleiden.

Tip: Kinderen lopen meestal weg van de zon

kidnap mama abc blog

WIN 5 duo tickets voor Kidnap met Halle Berry AFGELOPEN

Spreekt de film je aan en wil je kans maken op een duo ticket om hem te bekijken in een cinema naar keuze (Kinepolis, UGC, Metropolis, enz)? Doe mee met de wedstrijd!

Ik mag 5 duo tickets weggeven!

Wat je moet doen om te winnen

  • Geef hieronder een comment
  • Deel dit artikel op Facebook, Twitter of Google+ en tag me zodat ik het kan opvolgen

De wedstrijd loopt af op 17 mei 2017 om 20u. De 5 winnaars worden persoonlijk verwittigd en hun namen zullen hier verschijnen. Indien de winnaar niet reageert binnen de 24 uur kies ik een andere winnaar. De winnaars zijn: Caroline, Sandra, jessi, Anna en Jess!

There are 7 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.