5 ideetjes herfstvakantie appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

In België komt de herfstvakantie dichterbij! Het is maar een weekje dus met een zucht en een scheetje is dat zo voorbijgevlogen. Zeker omdat velen verlengd weekend hebben. Toch zijn enkele tips en extra ideetjes altijd mooi meegenomen, nietwaar. Oehja in het begin van de herfstvakantie zelf komt er nog een super tip voor een leuke uitstap! Dat gaan wij namelijk zaterdag zelf eerst even gaan uittesten, uitgebreid verslag komt daarna zo vlug mogelijk online!

5 Ideetjes voor tijdens de herfstvakantie

1 – Pik een filmpje mee in de cinema

Er zijn enkele heel leuke films voor kinderen die momenteel spelen in de cinema, ik licht er even 2 uit!

Trolls

Trolletjes, ik had ze vroeger met hopen! Heerlijk kleine vrolijke wezentjes met haar dat recht omhoog staat in de meest vrolijke kleuren ooit. Hoe kan je nu niet vrolijk worden van een film vol met trolletjes. Nou, ideaal dus als uitstapje met de kinderen tijdens een druilerige herfstvakantie dag. Nathalie, een collega blogster zag hem al een schreef er dit over!

trolls-dreamworks

Kiwi & Strit

Zijn je kindjes nog heel erg jong dan is er nu goed nieuws! Er is een speciale film uit voor peuters en kleuters. De film bestaat uit korte fragmentjes die elkaar opvolgen. Dus ideaal voor kleine kinderen.

Op een open plek in het bos wonen twee grappige, pluizige wezentjes: Kiwi is geel, netjes en voorzichtig; Strit is paars, groezelig en wild. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles uitproberen. Wat ze ook doen (voetballen, in bad gaan, een schilderij maken,…), het loopt steevast verkeerd af en daar moeten ze zelf heel erg om lachen. Samen met hun vreemde vrienden (zoals de grote blauwe boskoe die altijd honger heeft) praten ze een koddig brabbeltaaltje.

Annick, een andere sympathieke collega blogster schreef er dit over! Ohja, even opletten de film spelen ze hier af:

· Studio Skoop Gent
· Roxy Theater Koersel
· Cinema Zed Leuven
· Cinema Central Ninove
Vanaf 2 november is het te zien in Buda (Kortrijk).
Op 5 november op het Krikrak festival in Brugge (10u30, Cinema Liberty)

5 ideetjes herfstvakantie appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

2 – Ga eens wandelen met een asielhond

In elke provincie of stad is er wel een asiel te vinden waar je kan gaan wandelen met een hond. Gewoon even zoeken op Google en je kan eentje vinden bij jou in de buurt. Kinderen vinden het vaak heel leuk om naar een asiel te gaan kijken én dan ook werkelijk te gaan wandelen met een hondje. Het geeft je kindje, jezelf en de hond beweging en levert enkele leuke uren op. Zo help je het asiel door wat werk van hen over te nemen, je laat het hondje wat broodnodige beweging inhalen én je hebt zelf een leuke tijd samen met je kind(eren). Het is dan ook nog eens gratis. Nou, hup hup ga maar vlug wandelen!

3 – Verzamel herfstschatten

In de herfst is het heerlijk wandelen in een park of bos. Er liggen namelijk heel wat bladeren op de grond samen met tal van andere schatten. Denk aan takjes dennenappels, hazelnoten, steentjes, kastanjes, … Veel kinderen vinden het super fijn om deze te gaan verzamelen! Wel, Klasse heeft een leuke printable online. Je kan deze hier afprinten. Het enigste dat je hoeft te doen is het blaadje afprinten en op een eierdoos kleven, laarzen aantrekken en hop naar het bos.

5 ideetjes herfstvakantie appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog 5 ideetjes herfstvakantie appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

4 – Knutselen met de herfstvondsten

Als je op schattenjacht gaat kan je altijd wat extra meenemen om mee te knutselen! Denk aan de leuke race diertjes met notendoppen of gekke kastanje mannetjes. Kijk voor 3 knutselideetjes even naar dit artikel.

5 – Organiseer een ja-dagje

Stel eens een ja-dagje in! Een ja-dagje is heel simpel: Alles wat de kinderen vragen antwoord jij “ja” op. Natuurlijk kan je even op voorhand wat regels instellen zodat je toch wat grenzen hebt, maar hey zorg ervoor dat er nog heel veel ruimte over is. Een ja-dagje hoort voor beide partijen leuk te zijn natuurlijk. Toch wel stiekem vooral voor de kinderen. Dus ga even naar die speeltuin dat je liever mijdt of laat ze eens lekker stampen in de regen of rollen in de modder. Geef ze een extra snoepje of laat ze een ijsje eten terwijl ze in bad zitten. Zeg ja tegen je kinderen én geniet er vooral van.

There are 6 comments Reageer!

Comments are closed.